ChriChri kogebog: Mad for every occasion, men allermest for nydelse!

Facts

ChriChri Food
249,95 kr.

– Køb bogen her –

Gem

Hvorfor skal ChriChri have sin egen kogebog? Det er der flere grunde til, men det vigtigste ér, at vi har lyst til at dele og udvide vores madunvivers, ganske enkelt fordi vi elsker mad. Christiane spurgte mig i sin tid, om jeg ville være en del af ChriChri, efter jeg havde stylet hende og Anne Bechs bog, og jeg i dén forbindelse havde foræret hende min første kogebog, Sødt, Sådan!. Jeg tror hun ret hurtigt fornemmede, at vi rent madmæssigt er på bølgelængde. Vi elsker mad. Punktum. Og det skal smage af noget. Selvom vi begge er æsteter til fingerspidserne, så er det vigtigste ikke hvordan maden ser ud, men at den smager. Af meget. Af mere.

LÆS OGSÅChriChri Food: Her er forsiden til vores nye kogebog

For mig er smuk mad lig med enkel mad, og dét der gør mig allermest glad, er når folk bruger mine opskrifter i deres eget køkken, og har succes med det. Christiane laver ganske vist ikke opskrifter, men alligevel. Det er ofte hun siger til, jeg prøvede lige din opskrift, og så gjorde jeg dét, og så gjorde jeg dét, og ja, så laver hun den jo på en måde til sin egen. Og det er præcis den selvsikkerhed, jeg så gerne vil være med til at formidle, gennem mine opskrifter herinde på ChriChri. At mad ikke behøver være svært og uoverskueligt, men kan være enkelt, tilgængeligt og overskueligt, og stadig smage vidunderligt.
At I læsere herinde bliver bekendte med nogle opskrifter som inspirerer, men som også lægger op til at I kan gøre dem til jeres egne. Tilføj lidt mere af det, lidt mindre af noget, skift en ting ud med en anden. Det gælder for mig om, at være med til at fremelske en naturlig ejerskab over det mad man laver. Det er sådan man bliver en bedre kok. Ved at prøve, eksperimentere, og smage en masse imens. Sådan finder man sin smag, og sådan lærer man råvarerne at kende.

Når folk spørger mig hvordan jeg kan blive ved med at finde på nye retter, så tænker jeg tit, jamen, hvordan kan jeg lade være. Det er ikke fordi jeg er hellig, og jeg vil på ingen måde lade som om jeg aldrig selv føler mig træt og uinspireret, det sker ganske ofte, (mest det med trætheden), men som regel kan synet af nogle dejlige grøntsager, et lækkert stykke kød, duftende, krydrede oliven, sprøde krydderurter, en dåse små lækre cherrytomater eller noget helt andet på hylderne i supermarkedet få mig på gode tanker. Jeg elsker nemlig lækre råvarer. I can’t help it. Og ligegyldig om det er sommer, vinter, efterår eller forår, så er der intet som sæsonens råvarer, der kan give mig lyst til at gå i køkkenet. Og når nogen spørger mig, hvad der ansporer og dikterer min madlavning mest, så er det sæson.

LÆS OGSÅ: ChriChri Food – Vores helt egen kogebog lander på hylderne til november!

Mad er ligesom historier. Der vil altid være nye at fortælle, og det samme gælder opskrifter. Råvarer kan kombineres i en uendelighed, og de klassiske grundopskrifter kan varieres på tusindvis af måder. Det gælder om at få en idé om en helhed. De fleste retter nyder godt af at have både syre, salt og sødt i sig. Så kan der tilføjes noget dybde med umamismag (bacon, parmesan, bouillon, svampe, soja). Så er der konsistensen som gerne skal indeholde kontraster. Sprødt, blødt, let mod noget tungt, knasende mod noget cremet. Hvis man smager, virkelig smager, så kan man ofte godt tænke sig frem til en snert af noget der kan løfte maden fra godt til fantastisk. Og det enkle kan altså godt være fantastisk. En klassisk frikadelle bliver så meget bedre af en smule allehånde og en knivspids karry. Hjemmelavet vaniljeis smager forrygende med en lille smule salt, som runder hele smagen af. Pandekager bliver løftet med lidt revet citronskal og en smule stødt kardemomme. Det er normalt ikke meget der skal til. Men det er i detaljen at det særlige kommer frem.
Jeg håber så meget, at den kærlighed jeg har til mad, skinner igennem i den kogebog jeg har lavet her på ChriChri. For det er kærligheden til mad, og nydelsen ved at spise den, som jeg har allermest lyst til at formidle. Det er glæden ved at lave noget velsmagende til sig selv, og eller dem man holder af. Der er noget fuldstændig grundlæggende ved at unde sig selv noget godt at putte i munden. Det er symbolsk egenkærlighed på højt plan. Og jeg håber det skinner igennem i den bog. Jeg glæder mig i hvert fald til at dele den med jer. 

xxx
CecilieKan indeholde affiliate links.

 

Gem

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide