[single_post_category_name]

Anmeldelse af:Selfies

Charlotte Weisenfeld driver bog-bloggen Boginspiration.dk og leverer bog anmeldelser, bog-guides, forfatter interviews m.m. til ChriChri hver måned. Charlotte har i denne måned anmeldt bogen: Selfies.

_________

Carl, Assad og Gordon har nok at se til, da der pludselig ligger flere sager på deres bord.
Deres kollega Rose er i store problemer. Hun er sunket ned i en psykotisk sump, der leder tilbage til en mørk fortid – En fortid der muligvis dækker over en grum forbrydelse.
Samtidig findes en ældre kvinde myrdet i Kongens Have, og mordet minder på mange måder om et mord, der blev begået flere år tidligere. Endelig har en gal bilist indledt en dødelig jagt på unge, kvindelige kontanthjælpsmodtagere. Men er det urelaterede hændelser, eller er der en sammenhæng mellem forbrydelserne?

”Selfies” er syvende bind i serien om Carl Mørck og afdeling Q.

Jeg var ikke særlig begejstret for ”De grænseløse”, der er den foregående bog i serien om afdeling Q, da historien virkede urealistisk. Jeg havde derfor ikke særlig høje forventninger til den nyeste bog i serien ”Selfies”, men da jeg først fik bogen i hånden, glædede jeg mig alligevel til at læse mere om Carl og Assad. 

Selve handlingen er langt bedre end det var tilfældet i ”De grænseløse”, og man er underholdt fra start til slut, men det er ikke en page-turner. Historien bliver aldrig så spændende, at den er svær at slippe.

LÆS OGSÅ: Månedens bog: Tilgiv – sådan kommer du videre

Til gengæld er Jussi Adler-Olsen god til at skabe karakterer med personlighed og kant, og de er så levende og humoristisk beskrevet, at det er nemt at se de forskellige karakterer for sig. Det skyldes da også primært karaktererne Carl Mørck og Assad og samspillet i mellem dem, at jeg bliver ved at læse bøgerne om afdeling Q. 

”Selfies” får fire ud af seks hjerter, da historien er underholdende, og det er hyggeligt at følge den smågnavne Carl og den tålmodige Assad. Men krimi-plottet er tyndt, og ligesom det var tilfældet i den foregående bog virker handlingen urealistisk. F.eks. virker det ikke realistisk, at sagsbehandleren fra socialkontoret begynder at køre sine klienter ihjel fordi, hun er træt af at have dem på kontanthjælp. Jeg savner derfor noget mere spænding og troværdighed i historien.

Læs også:

” I morgen kommer en ny himmel” af Lori Nelson Spielman

– “I morgen kommer en ny himmel” er en sød og inspirerende historie om kærlighed, at tage chancer og om gå efter sine drømme. Den får mine varmeste anbefalinger og seks ud af seks hjerter. 

Bretts mor, Elizabeth, ligger for døden. Elizabeth ved, at datteren ikke er lykkelig, selvom det umiddelbart kan se sådan ud, og hun beslutter sig for at hjælpe Brett med at få den tilværelse hun en gang drømte om – og som forhåbentlig kan gøre hende lykkelig. Efter morens død får Brett derfor en lille, gulnet seddel af advokaten, der bestyrer boet. Det er en liste med de drømme, som Brett skrev ned som 14-årig, og som hendes mor har gemt og nu beder Brett om at opfylde. På listen er blandt andet drømmen om at få en hund, forelske sig, blive mor og uddanne sig til lærer.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af: Biernes historie

Brett er i sorg og har for længst lagt teenagedrømmende bag sig, men da hun konfronteres med sine tidligere drømme, tvinges hun til at tage sit liv og bekvemme tilværelse op til revision, hvis hun vil have sin arv.

Vil du læse mere fra Charlotte så sving forbi bloggen Boginspiration.dk eller følg med på:

Instagram @boginspiration.dk
Twitter @boginspiration
Facebook boginspiration.dk

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide