[single_post_category_name]

Auping: Når søvn & bæredygtighed går hånd i hånd

Team ChriChri blev for et lille stykke tid siden inviteret på pressetur til Holland, af Auping, hvor virksomhedens fabrik og hovedkontor ligger, i byen Deventer.

Måske er du helt bekendt med, hvem Auping er, måske ikke helt – men i Holland er Auping, hvad LEGO og Carlsberg er for Danmark – et meget velkendt og anerkendt brand og firma. Auping er et 125 år ”ungt” familie-eget selskab. De er naturligvis kongelige hofleverandører til det hollandske kongepar, og det siges, at hver 5. hollænder sover i en seng fra Auping.

Ved vores ankomst blev vi mødt af Aart Roos, CEO for Royal Auping, og ved sin præsentation af virksomheden, lagde han meget vægt på, at de stadig ser sig selv som et 125 år ungt selskab – ikke 125 år gammelt. Igennem Aart Roos’ præsentationen gik det op for os, at vi muligvis selv syntes vi kendte Auping – men fandt ud af, at vi faktisk intet vidste! Vi vidste, at de laver senge, men de er så uendeligt meget mere end det. Vi blev helt igennem slået bagover af virksomhedens set-up og deres holdning til vores planet og miljø. At være bæredygtige, at have en ”no waste” mentalitet og ”Cradle to Cradle”, er det de sætter øverst på dagsordenen hos Auping – selvfølgelig sammen med god søvn.

LÆS OGSÅ: Din guide til bedre søvn

At værne omkring vores planet og miljø
Aupings tiltag omkring bæredygtighed er gennemsyret i hele virksomheden – fra idé til den færdige seng står hjemme hos dig. Og faktisk også længe efter. Auping sørger nemlig også for, via deres Auping Tack Back System, at din gamle seng og madras bliver hentet og brugt til genbrug – om det er en Auping-model eller hvilken som helst anden. Det betyder f.eks., at de fremstiller nye yogamåtter og dørhåndtag ud af resterne fra alle de gamle indhentede madrasser. Det er et helt igennem imponerende selvlavet ”øko-system”, de har. Uden at blive alt for teknisk, så er alle Auping-produkter fremstillet på bæredygtig vis, sikkert for mennesker og miljø, både under produktionen og til det færdige produkt. Med Aupings opnåede Cradle to Cradle-certifikat garanterer de, at alle deres produkter består af mere end 50 % genanvendte materialer, eller materialer, der kan genanvendes efter brug. Og med sengen ”Auping Essential”, kan du gå i seng med en endnu renere samvittighed, da Essential består af mere end 99 % genbrugte materialer, eller materialer, som kan genbruges. Læs mere om Cradle to Cradle her


Sådan bliver sengene til
Vi havde en rigtig god oplevelse hos Auping. Vi så bl.a. hvordan en seng blev til på fabrikken. Sengen blev produceret ud fra ”no waste” og C2C princippet. Der bliver kun produceret præcis det antal senge, som der bliver bestilt fra kunderne. Du har mange muligheder som kunde når du skal vælge, lidt som at stå på en Starbucks. Skal den være stor, mellem eller lille? Skal den være hård, fast eller blød, med eller uden elevation, og hvilken farve og stof, tekstil – osv. Der er et utal af muligheder. Deres vildeste model har både natlys, censor, indbygget vækkeur m.m. og hedder Auping Royal. Auping står også med verdens mest solgte designseng (og den som flest hollændere sover i), en klassiker som hedder Auping Auronde i Danmark har vi dog lidt anderledes smag, og her er den mest populære seng pt. Auping Essential.

LÆS OGSÅ: 6 sæt sengetøj til under 230 kroner


Når du har besluttet dig, og trykket på bestil-knappen, så bliver sengen produceret, ikke før.  Da vi fulgte produktionen, bemærkede vi, at ingen ansatte på fabrikken brugte masker eller anden form for beskyttelse, som Aart Roos siger: ”Man skal da ikke sove i en seng, der kræver maske at fremstille”. Good point. 

Der hersker ingen tvivl om, at hos Auping står høj kvalitet, komfort, design og bæredygtighed i centrum. De tager ansvar. Det er jeg vild med.

Men hvis vi lige skal vende det med prisen. Så er det ikke en helt billig seng. Men det er snart jul, og der vil stå en seng fra Auping på min ønskeliste!

xxx
Carina

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide