Husråd du MÅ kende! 

Du kender det godt. Du har din nye hvide skjorte på for første gang, og det første, du gør på kontoret, er at spilde kaffe på den i store grumsede plamager. Eller den chokolade, du guffer til Netflix om aftenen, som på mystisk vis havner på din fine pastelfarvede pude. Vi kommer alle ud for nogle af disse huslige uheldigheder en gang imellem, og vi har derfor bedt jer om at komme med jeres bedste husmorråd om alt fra våde mobiltelefoner til kaffegrums-skrubbemasker. Læs de bedste her, og få inspiration til, hvordan du kan løse nogle af de mange daglige udfordringer i hjemmet.

LÆS OGSÅ: Danskerne har travlt i badet

Få tyggegummi af tøj
Er der kommet tyggegummi på tøjet? Frys det ned og derefter kan det pilles af.

Er vasken stoppet? 
Er vasken eller risten i bruseren stoppet lidt til? Kog en hel kedel med kogende vand og bland sammen med eddike og citron og hæld i.

Ren gryde 
Smid en opvasketabs ned i en brændt grydebund eller brændt bageplade og skidtet løsner sig selv.

Væk med terander 
Vi kender alle de trælse rander, som teen efterlader i vores ellers så fine kopper. Put bare vand i koppen og tilsæt en smule bagepulver og violá, så fine som nye!

Det kan sødmælk! 
Sødmælk kan bruges til at fjerne rust eller kuglepenspletter med. Når pletten er fjernet, bruger man bare opvaskemiddel til at fjerne fedtet fra mælken.

Smukke tulipaner 
Med lidt kartoffelmel i vandet står tulipaner pænt i mange dage, og du slipper for, at de vælter nedover vasen.

LÆS OGSÅ: Så ofte bør du gøre rent!

Lad ikke vandet koge over 
Inden vandet med kartoflerne begynder at koge, kommes der en lille klat smør eller margarine i – det gør, at vandet IKKE koger over.

Champagne-tid! 
Min mor har lært mig, at jeg altid skal have en flaske champagne på køl – der er altid noget at fejre!

Få skinnende tallerkener 
Hvis man alligevel har en halv citron tilovers fra madlavningen, så smid den med i opvaskemaskinen. Den giver lige det sidste shine til tallerkenerne, men mest af alt en helt fantastisk frisk duft.

Væk med vandpletter 
Vandpletter på træborde laver skjolder og er umulige at komme af med. Det er hverken muligt med en klud eller andet, når først de har sat sig. Med et strygejern og et viskestykke eller håndklæde under, optages fugten via damp og varme og så står bordet så fint igen! Langt det meste forsvinder med denne metode.

Sig hej til en hvid kumme 
Smuldr en pakke gær ned i toiletkummen og lad gæren virke natten over. Gæren kan fjerne permanent mørk/brun farve i kummen, der som regel kommer, når kalken i vandet blander sig med skidt og bliver siddende.

Skyllemiddel tip
Helt almindelig lageredikke har den samme blødgørende funktion som skyllemiddel, men du slipper for parfume og unaturlige stoffer – og dit tøj kommer ikke til at lugte af eddike.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide