Anmeldelse af: Jane Eyre

Anmeldelse af

Titel: Jane Eyre

Forfatter: Charlotte Brontë

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Udgivet: 10. oktober 2016

(Oprindeligt udgivet i 1847)

Antal sider: 524

Vejl. pris: 299,95 kr.

Charlotte Weisenfeld driver bog-bloggen Boginspiration.dk og leverer bog anmeldelser, bog-guides, forfatter interviews m.m. til ChriChri hver måned. Charlotte har i denne måned anmeldt bogen: Jane Eyre.

____

Den fattige og forældreløse Jane vokser op i England hos sin afdøde onkels tyranniske kone og børn. Da Jane er 10 år gammel sender familien hende på kostskole, og da hendes skoletid er forbi, får hun arbejde som guvernante på det store gods Thornfield Hall. Her møder hun godsets ejer mr. Rochester, som hun forelsker sig i. Men både Thornfield Hall og mr. Rochester gemmer på dystre hemmeligheder.

Jane Eyre er først og fremmest en kærlighedshistorie, der gør et stort indtryk, men det er også en historie om en ung, stærk og selvstændig kvinde, der kæmper for det hun tror på.

Jeg kan godt forstå, at bogen er blevet en klassiker, for man kan ikke undgå at blive grebet af Janes historie. Det er umuligt at forudse, hvordan historien udvikler sig, og det er derfor svært at lægge bogen fra sig – især fordi, at man som læser er ivrig efter at finde ud af, om Jane og Mr. Rochester får hinanden. Som det ofte er med gode bøger, var jeg ærgerlig, da bogen sluttede, og jeg savnede at kunne forsvinde ind i Jane Eyres univers.

Man skal være forberedt på, at Jane Eyre er en bog af sin tid. Den er skrevet i nutidigt sprog, og man behøver derfor ikke at bøvle med gamle stavemåder eller en forældet tekst. Men karakterernes dialoger er gammeldags, og det kræver til tider lidt at forstå, hvad der egentlig bliver sagt. Samtidig er beskrivelserne i bogen meget malende og detaljerede, hvilket kan få teksten til at virke langtrukken. Men det ændrer ikke ved det faktum, at Jane Eyre er en fantastisk historie, og det bliver uden tvivl en af de bøger, jeg kommer til at læse flere gange. Så hvis du godt kan lide storslåede kærlighedsromaner, så kan jeg varmt anbefale Jane Eyre! 

Det er sjældent, at jeg kommenterer på bøgernes omslag, men det smukke hardcover, der er brugt til at indbinde dette års genudgivelse af Jane Eyre er lige i historiens ånd og gør læseoplevelsen luksuriøs. 

Man kan læse de tre første kapitler af Jane Eyre her.


Læs også:


”Vegetar ” af Ditte Ingemann

– En lækker kogebog fuld af forskelligartede, velsmagende og nemme opskrifter. Jeg er ikke vegetar, så jeg bruger bogen som inspiration til nye retter og en sundere og mere varieret kost. Min yndlingsopskrift er opskriften på rodfrugte-wraps med linsedeller og yoghurtdressing – mums!

I ”Vegetar” finder du over 140 opskrifter på alt fra morgenmad og snacks til mættende hovedretter, salater og søde sager. Bogen kan enten bruges, hvis du ønsker at lægge kødet på hylden, hvis du som vegetar har brug for ny inspiration eller, hvis du har brug for gode råd og ideer til kødfrie dage.


”Udfordret ” af Meredith Wild

– En historie om forførende kærlighed, begær, mord og hjertesorger. Man kan ikke lade være med at blive opslugt af Blake og Ericas historie, og jeg glæder mig til forsættelsen. Perfekt til dig, der elskede E L James’ ”Fifty shades of grey” og Sylvia Days Crossfire-serie.

Trods Blake Landons kontrollerende adfærd, har han endelig fået den kvinde han elsker, nemlig webshop-indehaveren Erica Hathaway. Men spøgelser fra fortiden truer deres fremtid, og tvinger Erica til at træffe en beslutning, der kan koste hende forholdet til Blake.

”Udfordret” er andet bind i den populære Hacker-serie. Første bind hedder ”Udvalgt”. Der er  planlagt fem bind i serien.


”The lonely hearts travel club – Destination: Thailand ” af Katy Colins

– ”The lonely hearts travel club – Destination: Thailand” er en inspirerende historie om at turde forlade sine trygge, hjemlige omgivelser for at rejse ud og opleve verden, og som læser får man helt lyst til selv at blive en del af The lonely hearts travel club. Bogen er skrevet i bedste Bridget Jones-stil og er særdeles underholdende.

Georgia bliver dumpet to uger før sin bryllupsdag. Hun mister sit forhold, sit hjem og kort tid efter sit job. For at få sit liv tilbage på sporet, skriver hun i desperation en liste over ting, hun drømmer om at gøre. For at kunne realisere sine drømme, forlader Georgia sit liv i Manchester og drager til Thailand for at backpacke. Men turen bliver ikke helt, som hun havde forestillet sig.

Da forfatteren Katy Colins blev dumpet ved alteret, besluttede hun sig for at sige sit job op, sælge huset og drage til Thailand, og historien er derfor baseret på forfatterens egne oplevelser.


Vil du læse mere fra Charlotte så sving forbi bloggen Boginspiration.dk eller følg med på:

Instagram @boginspiration.dk
Twitter @boginspiration
Facebook boginspiration.dk

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være