[single_post_category_name]

Brugte designklassikere hitter under juletræet

Vi er vilde med genbrug herhjemme i Danmark. Faktisk har omkring halvdelen af os købt brugt det seneste år. Her i juletiden er det især designklassikere som hitter. Det viser seneste søgeindeks fra DBA.

Det er ikke kun Sofie Lassen-Kahlke, Kaya Brüel og Barbara Moleko, som køber genbrugsvarer. Halvdelen af den danske befolkning har inden for det seneste år købt second-hand. Og vi må da også indrømme, herinde på ChriChri redaktionen, at vi kan kende os skyldige. Vi elsker nemlig genbrug!

”Det er ikke længere et tabu at sige, at noget er købt brugt. Tværtimod. Efter finanskrisen er der opstået en ny tendens, hvor det er vigtigt, at man kan fortælle en god historie om, at man har gjort en god handel, og at man er bevidst om at handle fornuftigt og ansvarligt,” fortæller Sofie Folden Lund, kommunikationschef hos DBA.

LÆS OGSÅ: DIY-guide: Sådan gør du din indpakning personlig

Unikke stel og dyre designklassikere
Danskerne køber genbrugsvarer hele året rundt. MEN, her op til jul bliver der rykket lidt rundt på listen over, hvad vi søger mest på. Inden for de seneste syv dage er der eksempelvis blevet søgt over 25.000 gange på Royal Copenhagen, som derved kravler helt til tops. Samme tendens ser vi med Georg Jensen, Kaj Bojesen, Trip Trap, Wegner og Hay. Og det er, ifølge Sofie Folden Lund, ikke helt tilfældigt:

”Vi kan selvfølgelig ikke med sikkerhed vide, om det er gaver, danskerne køber. Men danske designklassikere går aldrig af mode, hvilket gør dem til ideelle julegaver. Samtidig kan man gøre sig en ret god handel. Normalt har man måske ikke råd til at købe designerstel, men via second-hand kan man gøre sig et godt og unikt kup.”

LÆS OGSÅ: Her er de bedste julegaver til bolig-elskeren

Genbrug udgør unikke julegaver
Og det er netop unikke julegaver, mange af os danskere efterspørger.

”Vi spurgte folk ind til, hvor meget de går efter de her ønskelister, og hvor meget de godt kunne tænke sig at gøre sig fri fra dem og hellere finde noget unikt og personligt. 81% svarede faktisk, at de hellere ville finde noget unikt og personligt,” siger hun.

I kender sikkert også glæden over at åbne en pakke, hvor man kan se og mærke, at der er brugt tid på at finde noget personligt til dig. Og her er Sofie Folden Lund ikke i tvivl om, at det er mere personligt at køre ud på landet for at finde et udgået gammelt designerstel, end at køre ned og handle i ILVA.

LÆS OGSÅ: Julegaver til hende: Den ultimative gaveguide

Brugte gaver hitter hos danskerne
Men selvom vi søger på brugte designerstel, og vi gerne vil have unikke gaver, så er det faktisk de færreste, der køber julegaverne brugt. Ifølge kommunikationschefen skyldes det, at gaverne ikke kan byttes, og at man stadig er bange for, hvad modtageren vil tænke, når vedkommende opdager, at gaven er købt brugt. Det behøver man dog ikke at være.

”Vi har spurgt dem, som har modtaget en brugt gave inden for det seneste år, hvad de syntes om gaven. Ud af de 33% som havde modtaget second-hand, var kun 1% blevet skuffet,” fortæller Sofie Folden Lund.

Hjemme hos Sofie skriver de på ønskesedlen, hvis gaven må være købt brugt. På den måde er der i hvert fald ingen, der skuffer eller bliver skuffede.

LÆS OGSÅ: Team ChriChri: Dét ønsker redaktionen sig til jul

Kendte kvinder som elsker brugt
DBA har også spurgt en række kendte kvinder om deres forhold til genbrugsvarer, heriblandt Sofie Lassen-Kahlke, Kaya Brüel og Barbara Moleko. De prøver ikke kun ofte selv lykken i en genbrugsbutik, de kan også sagtens finde på at købe brugte gaver til børnene. Sofie Lassen-Kahlke pønser eksempelvis på at finde en masse Duplo til hendes søn, mens Kaya Brüel gerne vil finde et par Levi’s 501 jeans til hendes 17-årige datter.

Hvad skal jeres næste genbrugsfund være?

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide