[single_post_category_name]

Sådan får du succes i en tidsbegrænset ansættelse

Hvordan skaber du en karriere i en tidsbegrænset ansættelse – uden at miste dig selv og uden at fremstå alt for desperat? Det er et af tidens hotte emner, og jeg har derfor undersøgt, hvad skal til for at trives i et job, der har en udløbsdato.

Her får du 7 gode råd til at få succes i dit job:

1. Meld ærligt ud til din chef, hvis du gerne vil fastansættes. Sig også gerne, hvis du ikke ønsker at blive forlænget. 

2. Pas på, at du ikke bliver trist og modløs, hvis ansættelsen er ved at slutte, og du ikke har fået en kontrakt.

3. Hold motivationen oppe ved at være opsøgende, positiv og selvom det lyder floskeltungt, så er gå-på-mod vigtigt i denne sammenhæng. 

4. Husk at søge job. Det lyder lidt skørt at sige. Men mange bruger alle deres ressourcer på arbejdet, og glemmer at orientere sig mod det næste job. 

5. Vær realistisk og mærk efter, om DU har lyst til at blive fastansat.

6. Du bliver ikke fastansat, fordi du knokler dig selv ihjel, men fordi du passer ind i kulturen, og fordi de godt kan lide dig. 

7. Vær stabil og mød til tiden. Smæk ALDRIG med døren. Jeg hører ofte om folk, der er blevet tilbudt en fast stilling længe EFTER, at et vikariat stoppede. 

LÆS OGSÅ: Det gode CV: Glem Janteloven

Kan du leve uden sikkerhed?

Sikkerhed i ansættelse er noget af det vigtigste for mange på dagens arbejdsmarked. Men sikkerheden bliver udfordret i disse tider. Noget tyder på, at vi skal forholde os til at være tidsbegrænset ansat på et eller flere tidspunkter i vores karriere. Måske er vores måde at være ansat på i fremtiden ved at ændre sig. Får man i sin karriere et tidsbegrænset ansættelsesforhold, så oplever mange nogle irriterende følgesymptomer. Jeg ved, hvad jeg taler om, for jeg har selv prøvet det. Det var spændende, men ærlig talt, jeg havde ofte ondt i maven, og jeg havde en tendens til at overperforme, hvilket jeg næsten ikke kunne holde til. Mange føler sig alene med deres oplevelser fra tidsbegrænsede stillinger. Jeg vil gerne vise, at det er du bestemt ikke. Mange ser vikariater som en mulighed. Det giver dig en unik chance for at prøve kræfter med forskellige arbejdsopgaver.  

Det ligger dybt i os, at vi gerne vil have et arbejde, hvor vi er værdsatte. Sikkerhed og tryghed er to parametre, jeg ofte taler med medlemmer om. Føler man sig utryg i sit ansættelsesforhold, så kan det sætte en lavine i gang af følelser, ineffektiv adfærd, søvnløshed og mange andre individuelle oplevelser. Dem, der har prøvet det, vil kunne nikke genkendende til, at man savner et sted at høre til, at man føler sig usikker, at man har svært ved at låne penge i banken til sit boligkøb, og at man ikke tør svare ærligt på sin chefs spørgsmål, da man er bange for ikke at blive fastansat. Det er det, jeg oftest hører. Men trygheden er måske ikke så tryg, som den umiddelbart kan lyde. Et ansættelsesforhold kan stoppe fra den ene dag til den anden. Selvom man er fastansat. Ens arbejdsplads kan rykke til den anden ende af landet. Du kan få en ny chef, der vil noget helt andet end den tidligere, og det kan måske betyde, at du skal skifte job. 

Man får invitationen til julefrokosten, selvom man kun er ansat til 1. november

Jeg gjorde det som sagt selv i et tidligere ansættelsesforhold. En mulighed for at undervise og arbejde med noget lidt andet end det, jeg normalt sad med, bød sig. Jeg valgte at gribe muligheden, og sagde farvel til trygheden. Til gengæld fik jeg erfaring med et område, der skulle tegne resten af min nuværende karriere. Hver eneste dag måtte jeg minde mig selv om, at jeg gjorde det, fordi jeg ville undervise, da det hver eneste dag gjorde lidt ondt i maven ikke at have den tryghed, jeg var vant til. 

Da jeg sad i en tidsbegrænset stilling, var det som om, at jeg hele tiden var på vagt. Man oplever at være en del af et kollegialt fællesskab – og så alligevel ikke. Man får invitationen til julefrokosten, selvom man kun er ansat til 1. november. Det var svært at navigere i – det var i hvert fald sådan, jeg havde det. Men når jeg ser i bakspejlet, så er den invitation til julefrokosten jo ligegyldig for min karriere. Jeg fik nye erfaringer. Jeg oplevede faktisk, at jeg var dygtigere end jeg troede. Det gav mig i øvrigt jobtilbud, fordi jeg nu havde erfaring.

LÆS OGSÅ: 7 gode råd til de ledige

Grib chancen og prøv noget nyt 

Hop ud af din comfort-zone og prøv en tidsbegrænset ansættelse. Det giver nye erfaringer, nye samarbejdsrelationer, nye udfordringer og jeg er helt sikker på, at du vil opleve, at du kan MEGET mere end du tror. Jeg er dybt imponeret over de unge mennesker, jeg møder på min vej, som arbejder i projektansættelser. Jeg ved mange af jer overvejer det for at skifte spor eller branche. Er du cool med udfordringen, så kan den bane vejen for din karriere.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide