Sådan skaber du et godt arbejdsklima

Har I et godt arbejdsmiljø hos jer? Du bruger sikkert rigtig mange timer på dit arbejde, og netop derfor er det vigtigt, at du trives på kontoret. Vi giver her fem gode råd til, hvordan du og din arbejdsgiver kan skabe et godt arbejdsklima.

 Ros hinanden

De fleste af os er mestre i at fortælle hinanden, hvad vi er utilfredse med. Men vi kan måske blive bedre til også at fortælle hinanden, hvad vi faktisk sætter pris på. Det skaber ikke kun et bedre forhold kollegaer imellem, men også en generel bedre stemning på kontoret. Herinde på kontoret vil vi i hvert fald huske også at rose hinanden for alt det fantastiske arbejde, vi hver især laver!

 Balance mellem arbejde og privatliv

I kraft af den teknologiske udvikling er det efterhånden muligt at arbejde både derhjemme, hos din veninde, og mens du shopper julegaver! Og det kan faktisk være ret svært ikke liiige at tjekke de der mails – right? Derfor er det vigtigt, at du finder den rette balance mellem dit arbejde og dit privatliv! Flere virksomheder er gode til at hjælpe deres medarbejdere! Abakion, som bl.a. er eksperter i Microsoft Dynamics Nav, har eksempelvis oplevet positive resultater ved at skabe et fleksibelt arbejdsmiljø, der passer til medarbejderens behov. Men det er også vigtigt, at du selv tage vare om din egen trivsel og derfor planlægger, hvornår du arbejder, og hvornår du holder fri.

 Fortæl om dine behov

Der er meget stor forskel på den enkeltes behov og for, hvad der skal til for, at du oplever trivsel på dit arbejde. Du kan derfor hjælpe dine kollegaer – ikke mindst din leder – ved at informere dem om dine behov. Hvordan skal de ellers kunne tage hensyn til medarbejdernes individuelle behov?

 Hold små pauser

Hvis du sidder på kontor og foran en skærm det meste af dagen, så sørg for at holde nogle små pauser  – og måske endda for at få rørt dig lidt! Du kan eventuelt gå en tur udenfor for at få lidt frisk luft. Et godt arbejdsmiljø handler ikke kun om, at du skal have det godt mentalt. Det er ligeså vigtigt, at du har det rigtig godt fysisk. Det kan du bl.a. få tips til her.

 Brænd for dit arbejde

Vigtigst af alt: Du skal brænde for dit arbejde! Der er ikke noget værre end at føle, at man sidder fast, og at man ikke længere brænder for det arbejde, man udfører. Sådan en holdning kan også smitte af på resten af kontoret – og det gør i hvert fald ikke arbejdsklimaet bedre. SÅ hvis du sidder med en lignende følelse i kroppen, skal du måske overveje, om du befinder dig det rigtige sted. Hvis du ikke er i tvivl om, at du gerne vil dit arbejde, så arbejd hårdt, vær stolt og gør en ære ud af de opgaver, du laver. Ligesom den negative holdning kan smitte, kan den positive holdning også smitte af på dine kollegaer.

 Rigtig god arbejds-klima-lyst!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være