[single_post_category_name]

Gode råd til at undgå tømmermænd

Julefrokoster er fantastiske! Desværre har tømmermændene efter julefrokosten det med at blive lige så grusomme, som festen var sjov. Vi har derfor samlet ti råd til, hvad du kan gøre både under og efter festen for at undgå tømmermænd.

1. Sørg for at drikke vand samtidig med, at du drikker alkohol. Det har du sikkert hørt mange gange før, men det er faktisk med til at sikre, at din væskebalance ikke bliver ødelagt  – og det bliver du med garanti glad for dagen derpå!

2. Af samme grund anbefaler vi, at du drikker to glas vand, inden du lægger dig i seng efter festen.

3. Hold dig til de lyse drikke, såsom hvidvin, snaps, vodka og gin. Lyse væsker indeholder færre sulfider (et mindre giftigt kemisk element af alkohol, der giver den dens karakteristiske egenskaber), der bidrager til tømmermænd.

4. Hold dig til én type af alkohol. Når man blander for mange slags spiritus, øger man samtidig indholdet af diverse ”giftstoffer”, hvilket kan påvirke, hvordan kroppen er dehydreret.

5. Spis gerne undervejs, mens du drikker. På den måde optager du mindre alkohol i kroppen.

6. Hvis du er en af de rå, kan du også stikke en finger i halsen og kaste op, når du kommer hjem om aftenen. Det tømmer maven for den alkohol, der er tilbage.

7. Drik også en masse vand, når du vågner dagen derpå. En sportsdrik er også god, fordi den både indeholder mineraler og salt. Hvis man ikke har en sportsdrik, kan man putte lidt salt i en sodavand.

8. Snup en middagslur. Sprut forstyrrer din søvn.

9. Selvom en burger og fritter kan være fristende om morgenen, bør du tage fed mad med måde, da det kan gøre kvalmen værre. Bananer, suppe og yoghurt er meget bedre.

10. Vælg hovedpinepiller med paracetamol, som er de mest skånsomme for maven.

 

Kilde: BT.dk

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide