[single_post_category_name]

Gør dig til en gladere medarbejder

Lisa Sugar ved en ting eller to om det at finde den perfekte kombination mellem lykke og succes. Hun har aktivt finpudset om denne evne de sidste 10 år siden hun styrer en succesfuld virksomhed, kerner om et lykkeligt ægteskab, og bygger en familie. Heldigt for os har hun delt denne indsigt med os i hendes nye bog, “Power your happy”

Her er 7 tips til hvordan du kan opbygge din drømme karriere og liv i dag!

LÆS OGSÅ: Sådan lander du drømmejobbet

1. Identificer hvad der gør dig glad på arbejdet

Det første skridt mod et lykkeligere arbejdsliv er at genkende at der er plads til forbedringer. “Prøv at identificer hvad du har komplikationer med/kæmper med: keder du dig, overvældet, føler dig kvalt?”. I bogen skriver Lisa “Herfra skal du overvej hvilke forandringer der kunne løse problemet”. Du kan justere balancen i din nuværende rolle, du kan skifte rolle, eller du kan tage mere ansvar – der er næsten altid en løsning.

2. Få lette dit bryst – på den rigtige måde

At holde vrede og frustrationer inde er aldrig en god ide. Det er naturligt at gå til det nærmeste person, men det er ikke altid den mest produktive form for afløsning, specielt ikke hvis personen er en kollega. Gå istedet til nogle udefra for hjælp og opbakning, såsom en ven eller din mor, eller prøv at skrive tingene ned. “At føre dagbog, selv om det blot er få linjer hver dag, kan hjælpe dig med at genkende mønstre af noget der gør dig vred”, siger Lisa. Hendes forslag er, at lave en produktiv liste af ting der irritere dig på arbejdet, og derefter dele dine frustrationer produktivt med dit team for at finde en løsning, så du ikke ender op med at blive krænket.

3. Stop med at føle dig skyldig over at forlade kontorer i tide

Lad være med at slå dig selv i hovedet over pakke sammen og forlade kontoret omkring kl 17. At bruge tiden med din familie, venner eller en anden speciel person på en dag-til-dag basis skal være ligeså vigtigt som arbejdet i sig selv, og så længe du gør dit arbejde og ingen skal lade sig vente på dig, burde det være dig muligt at forlade dit kontor bekymringsfrit.

LÆS OGSÅ: Praktisere du mindfulness på jobbet

4. Det er OK lade sig forkæle med materiale ting

Der er intet bedre end at forkæle dig selv med ting du elsker, som en belønning for dit hårde arbejde, siger Lisa. Det kunne være en designer håndtaske, koncert billetter, eller en luksuriøs spa dag. At brug pengene på ting der får dig til at føle dig godt tilpas, er ikke kun tilfredsstillende, men det får dig til at påskønne alt hvad du har købt med de penge du har tjent.

5. Vær ikke bange for at spørge efter ting du har behov for

Nogle gange er det de mindste detaljer der gør den store forskel i dit arbejdsflow, men du ved kun ved at spørge. “Du vil blive overrasket over hvor mange leder der vil gøre dig glad hvis de værdsætter dig og kender dit talent”, skriver Lisa. “Jeg opfordre folk til at råbe højt, hvis der er en simpel ændring vi kan foretage for at gøre deres liv nemmere: Lade dem arbejde hjemme fra en dag om ugen, sende dem hjem tidligere hvis de har et event i weekenden, eller give frokost til alle på arbejdspladsen en gang om ugen.

6. Prioriter dine hobbyer

Bare fordi du har et fuldtidsarbejde, betyder det ikke at du ikke skal have tid til dine favorit hobbyer. Ligegyldigt om du er ved at arbejde dig op til et større mål eller gør det for sjov, det endelig resultat er det samme: prioriter dét der gør dig glad.

7. Tag på ferie

Om det er en uge eller to dage, er det nødvendigt at have tid væk fra arbejde for at genoplade, prøve nye ting, og undgå udmattelse. “Ferie hjælper med at tømme hovedet og lade din kreativitet komme tilbage, med mere energi”, siger Lisa. Så glem ikke at tage fordel af dine (betalte) fridage.

Kilde: Popsugar

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide