Derfor fryser kvinder mere end mænd

Er det også altid en kamp hos jer, hvor meget termometeret skal stå på derhjemme? Mænd har det med at skrue ned, hvor kvinderne altid står på lur, for at være klar til at skrue op for varmen igen. Mange ville nok mene, at vi kvinder nok bare brokker os og skaber os for at få lidt ekstra opmærksomhed, men den er faktisk god nok. Der er videnskabelige beviser på, at kvinder har en større tendens til at have det koldere end mænd. 

LÆS OGSÅ: 12 ting der får os til at elske mænd endnu mere

Kernetemperaturen
Ifølge en undersøgelse, blev det vist, at kvinders temperatur var varmere end mændenes i starten af dagen. Både mænds og kvinders temperatur svinger i løbet af dagen, og fordi kvinders temperatur er varmest til at starte med, vil de være mere følsomme overfor en koldere temperatur i løbet af dagen.

Koldere hænder og fødder
Det er igen igennem en undersøgelse bevist, at kvinders hænder, har en større tendens til at være tre grader koldere end mænds hænder. Det betyder dog samtidig, at kvinder er bedre til at bevare varmen! Kvindernes krop er nemlig bedre til at trække varmen tilbage i organerne, for at bevare varmen i kolde forhold.

Stofskiftet
Mænd har bare fra naturens side et højere og bedre stofskifte, end kvinder. Det er irriterende at høre på, at de også kan prale lidt med det, men den er altså god nok. Og det er bare endnu et bevis på, at kvinderne har det koldere end mænd. Stofskiftet er måden vores kroppe brænder kalorier på og i den proces, varmer vores kroppe.

Fedt og muskler
Måden vores kroppe er bygget på, har også meget at sige, i forhold til hvor varme vi føler os. Helt generelt har mænd bare flere muskler og mindre fedt end kvinder. Og da muskler er bedre til at producere varme, får mændene her igen en fordel, når det kommer til at holde varmen bedre i kolde temperature.

Mindre størrelse
Kropsstørrelsen har også meget at sige, i forhold til hvor meget man fryser. I gennemsnit er mænd større end kvinder, både i højde og vægt. Så siden kvinder har en tendens til at være mindre, så går varmen hurtigere tabt.

LÆS OGSÅ: Forstår du hvad kroppen prøver at fortælle?

Menstruation
Som om det ikke har nok kontrol over vores liv… Men kvinders kropstemperatur har tendens til at svinge gennem hele deres menstruationscyklus på grund af stigende og faldende hormonniveauer. Det betyder, afhængigt af hvad tid på måneden det er, at man kan være mere påvirket af kølige temperature end normalt. Og så viser en undersøgelse, at situationen forværres endnu mere, når kvinder tager prævention.

Så nu kan det altså slås fast, at kvinder bare fryser mere end mænd! Så kære mænd, I må bare smide trøjen, for vi bliver altså ved med at skrue op for temperaturen derhjemme, vi er jo undskyldt! 😉

Kilde: Thelist.com 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide