Sådan får du succes på jobbet (og i livet)

Hvad har succesrige kvinder som Mascha Vang, Birgit Aaby og Andrea Rudolph til fælles? De er ikke bange for at stille sig frem og sige hvad de mener og tænker, uanset hvad andre siger. De oser af selvtillid og de er troværdige og smitsomme i deres holdninger, hvilket giver en lyst til at holde fast i hvert enkelt ord de siger. De er fuldstændig trykke ved at være en unik stemme i mængden og de lægger gerne hovedet på blokken for at bevise deres værd.

LÆS OGSÅ: 15 gode vaner som succesfulde folk har

Disse kvaliteter er ikke begrænset til de rige og berømte. Du har sikkert set det tusinde gange før, den ene kvinde som ankommer til festen, træder ind på kontoret eller som du ser til et møde, som med det samme får alle til at rette ryggen og høre efter. Prøv at forestil dig at være denne kvinde og at du træder ind i rummet og alle øjne er på dig (og ikke fordi din kjole sidder fast i trusserne). Selv den mest generte og stille pige, ønsker at blive set og hørt – Når alt kommer til alt er vi jo stjernen i vores eget show. Vi ønsker alle sammen at kunne gøre hvad vi vil, uden at blive dømt og når man ikke føler at man kan det, kan det være meget frustrerende og i værste tilfælde give en følelse af magtesløshed. 

Vi kender det alle sammen – Man synes at man har så gode idéer, men når man prøver at foreslå noget, føler man ikke at man bliver hørt eller taget seriøst. Ligesom alt andet er man nødt til at lære at være en leder. Det er ikke alle der er født til at stille sig frem og tage kontrol uden skrupler. Kald det mod eller selvtillid, men det betyder i sidste ende at du står ved den du er og dine visioner uden at være bange for hvad andre siger.

Misforstå mig ikke – Jeg siger ikke at vi skal gå rundt og være uhøflige og kontrollerende og nedtrampe alle andre, men alt for mange af os føler os for usikre til at hævde os selv, fordi vi er bange for at virke egoistiske og lede og derved risikere at blive udelukket eller endda miste vores arbejde eller forhold. Ikke desto mindre, er der meget at opnå ved at leve uden at gemme sig. Du vil få evnen til at blive taget seriøst og kræve at få respekt og du vil forbedre dit liv og blive en som andre vil lytte til og endda efterligne. Så har du selvtilliden til at gå efter det du vil have? Svar på de her spørgsmål og find ud af det.

– Når du forsøger at overbevise folk (uanset om det er at få dine venner til at tage på en god restaurant i den anden ende af byen eller at få dine kollegaer til at prøve noget på en ny måde) er du så forberedt på hvordan du bedst muligt kan fremvise din vision og dine pointer?

– Deler du dine reelle følelser og tanker uden at tøve – Selv til din chef, en fremmed eller en som du er rent sikker på har en anden holdning? 

– Kan du åbent vise dine følelser frem, både vrede, frustration, irritation og uenighed, uden at blive flov eller bekymre dig om hvorvidt du gør andre kede af det?

– Føler du at du udstråler selvtillid, kompetence og styrke?

Hvis du svarede nej til nogle af de ovenstående spørgsmål, er det værd at overveje om du går glip af nogle store muligheder fordi du sætter dit lys under en skæppe. Stil dig selv de samme spørgsmål i forhold til dit privatliv, dit arbejdsliv og i dit kærlighedsliv. Det kan sagtens være at du er meget selvsikker derhjemme, men har sværere ved det så snart det er en arbejdssituation.
Det kan godt være at det virker som om at det skal være noget man er født til, men man kan godt lære at udvikle lederevner og tage styringen. Bare husk på disse 6 grundregler, og så vil du være godt på vej.

1. Stol på din mavefornemmelse

Vi har alle sammen den stemme i hovedet der fortæller os hvad vi i virkeligheden mener, men mange undertrykker den, af frygt for at gå imod mængden. Folk som er modige og selvsikre, følger deres mavefornemmelse og kæmper for at få deres mening hørt. Jo mere du gør det, jo bedre bliver du til det.

2. Perfektion er fjenden

Kvinder har en tendens til at vente og undersøge alting indtil de er helt overbeviste om at de har en fejlfri idé (eller en diplomatisk måde at starte idéen på) inden de siger den højt. Bare spyt det ud! Enten er idéen bedre end du tror og ellers skal dine venner og kollegaer nok hjælpe dig med at videreudvikle den til noget helt genialt og banebrydende. Men hvis du sidder helt stille og ikke siger noget, så er det kun dig selv det går ud over.

3. Vær den tidlige fugl

Som du nok allerede har opdaget, så er det den tidlige fugl der fanger ormen. Sørg for at være forberedt, men ikke så forberedt at du aldrig når at komme frem med dine forslag. Kom med et nyt løsningsforslag på arbejde eller vær den der foreslår hvor i skal hen at spise næste gang du skal ud med vennerne. Prøv at skil dig ud og du vil blive overrasket over hvor meget mere folk respekterer dig og lytter til dig.

4. Vær ikke bange for at begå fejl

Accepter at alle begår fejl en gang imellem og kravl så op på hesten igen og lær af dine fejl. Hvis du begår en fejl, vil du til næste gang være forberedt og vide hvordan du skal håndtere situationen.

5. Tal som om du ejer stedet

Bliver du helt mundlam i store forsamlinger? Så prøv at følge disse råd og lær at indtage scenen. 

– Snak langsomt

Tag en kunstpause efter en sætning, for at lyde mere autoritær. Folk vil læne sig frem for at høre hvad der vil blive sagt som det næste og du vil føle dig mindre presset til at bruge fyldeord som øh, som kan få dig til at lyde nervøs. Hvis nogen afbryder dig i din kunstpause, så smil venligt og sig; ”Jeg var faktisk ikke færdig endnu” og fortsæt så. 

– Tal højt, klart og tydeligt

Ret ryggen for at give din stemme mest muligt kraft og tal så helt nede fra maven af – Det vil give dig en højere stemme for ikke at nævne et mere kraftfuldt udtryk.

– Læg styrke i dine ord

Brug understøttende udtryk såsom ”jeg ved” frem for ”jeg tror” for at vise selvtillid i dine holdninger. Sørg også for ikke at tilføje svage udtryk som ”vist nok” og ”ikke?” i slutningen af en sætning, da det vil underminere dine pointer.

– Tag opmærksomheden

Hvis du har en larmende person, så sænk din stemme, for at få en besked igennem. Hvis du er stille, så tal højt og tydeligt.

– Indtag scenen

Kan du ikke få et ord indført? Så sig ”Det er en god pointe!” for at bryde ind og vend så emnet til noget du er interesseret i.

6. Stå stærkt

Måden du står på, sender et stærkt signal, selv når du ikke siger et ord. Få folks opmærksomhed med dit kropssprog, ved at følge disse simple tips.

– Bred dig

Jo mere plads du indtager, jo mere værdi udstråler du. Når du næste gang sidder til et møde, så prøv at lægge armen op på stolen for at åbne din krop op. Til en fest, så hvil den ene arm på bordet eller stil dig med strakt arm op ad væggen.

– Kom dig selv i centrum (bogstavligt talt)

Centrum af gruppen bliver betragtet som det magtfulde sted, så indtag denne plads for at virke mere vigtig. Du vil også blive mere bemærket hvis du stiller dig i en døråbning når du snakker med andre.

– Brug dine vinkler

Skal du tale ud til et stor gruppe? Så hold dit hoved lige og stille for at udvise autoritet. Når du lytter til andre, så læg dit hoved på skrå mod venstre for at virke mere intelligent eller til højre for at virke mere attraktiv.

LÆS OGSÅ: Karrierefejlen du ikke ved du begår

– Prøv den kendte power pose

Stil dine fødder med en fodslængde imellem dem, for at virke mere sexet og stærk (Bare se på J. Lo). Hvis du har under 15 cm mellem dine fødder, kan du nemlig helt bogstavligt komme til at ligne en pushover.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være