5 grunde til at du ikke blev ansat

Din ansøgning var spot on, og det samme var dit CV. Du har endda hørt positivt feedback fra den pågældende virksomhed, hvor du har søgt, men så sker det, som bare ikke må ske – du fik et afslag!

Selvom vi ofte ser os selv som den perfekte kandidat, så kan der være et par grunde til, at det ikke lige blev dig – vi har samlet fem af dem lige her:

1. Du var ikke kvalificeret
Det siges at over halvdelen af de ansøgninger, som arbejdspladserne får ind, er underkvalificeret. Dette er ikke ens betydning med, at du ikke skal søge jobs, som du ikke er helt kvalificeret nok til, men inden at du sender ansøgningen afsted, skal du måske lige læse jobopslaget en ekstra gang.

Står der eksempelvis i jobopslaget at de søger en med seks års erfaring, og har du kun fire? Så skal du helt sikkert søge jobbet alligevel.

2. Stillingen blev udfyldt internt
Nogle arbejdspladser har en politik om at alle stillinger skal slås op, også selvom de allerede har en intern kandidat i tankerne. Dette er super irriterende for dem, der lægger tid og kræfter i den perfekte ansøgning, men sådan er det desværre en gang i mellem.

3. Du gav det forkerte indtryk til samtalen
Selvom din ansøgning passer perfekt på den kandidat de søger, så kan et forkert indtryk til samtalen altså være alt afgørende. Husk: det er altid vigtigt at virke professionel og positiv til en samtale – vær den bedste udgave af dig selv.

4. Du er over kvalificeret
Af økonomiske årsager vil det (næsten) altid kunne betale sig at ansætte en, som ikke er over kvalificeret til stillingen, hvilket måske kan være en af grundene til at det ikke blev dig.

5. Omstrukturering
Hvis virksomheden lider af pludselig ansættelsesstop eller en omstrukturering, skal de revurdere deres prioriteringer i forhold til hvilke stillinger, de har brug for. Du skal dog ikke opgive håbet – lad dem vide at du interesseret i fremtidige stillinger, hvis dette skulle blive aktuelt.

Kilde: glassdoor.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og