Interview: Alex Vargas fortæller ærligt om baggrunden for sit nye album Cohere

Den danske musiker Alex Vargas er kendt for sin elektroniske noise-soul – og ikke mindst sin himmelstræbende vokal. I dag udsender han sit længe ventede debutalbum, ’Cohere’. Alex Vargas har allerede varmet op til udgivelsen med de internationalt omtalte sange, ’Higher Love’ og ’Inclosure’, som du helt sikkert har sunget med på, når de bliver spillet i radioen. Vi har taget en snak med Alex om det nye album, og tankerne bag de meget personlige sange.

LÆS OGSÅ: Mandehjørnet: Alex Vargas

Sangen ‘Inclosure’ er blevet et stort hit, ikke bare herhjemme, men også i udlandet. Teksten hertil er meget personlig. Hvorfra kom inspirationen til sangen?

Den kom fra en konfrontation, som jeg selv tog op. Det gik ud på, at jeg kunne mærke, at en person som jeg er meget tæt med, gik rundt med noget tvivl som involverede mig, og jeg følte ikke, at det var fair, at jeg skulle være uvidende. Så jeg bad om at få et endeligt svar. En forklaring.
Da jeg var barn, havde jeg utroligt svært ved konfrontationer, og det varede helt op til, jeg var i starten af 20’erne. Det er noget, jeg har arbejdet med i lang tid, og det handler også rigtig meget om at kunne sige fra. Jeg har fx tidligere arbejdet på et projekt som artist i hele tre år – som jeg overhovedet ikke brændte for. Så der kom mange gnidninger mellem produceren og jeg, fordi jeg ikke konfronterede ham, med det jeg gik rundt med. Så da jeg til sidst valgte at gå, gik det jo pludseligt op for mig, at man altid har et valg.

Hvad kan vi forvente os af dit nye album Cohere?

Jeg håber, at der vil være nogle overraskelser – både for folk som er fans nu, og som har lyttet til ep’en og været til liveshows, men også for dem som ikke kender min musik. Jeg håber virkelig, at folk tager sig tid til at sætte sig ned og høre mit album fra ende til anden. Jeg håber, det er et univers og en atmosfære, som man vil nyde at leve sig ind i.

Hvad har du ladet dig inspirere af til dit nye album?

Rent lyrisk lader jeg mig inspirere af mit eget liv, som jeg også baserer historierne på. Rent musikalsk har jeg lyttet rigtig meget til både urban, hip hop og mange australske kunstnere. De artister jeg selv lytter meget til, er kunstnere som Kendrick Lamar, Anderson Paak, D’Angelo, Rosie Lowe og Frank Ocean.

Hvorfor valgte du navnet ‘Cohere’ til albummet?

’Cohere’ er en sang som har eksisteret i live-settet i enormt lang tid, og som har fungeret som en åbningssang. Jeg følte ikke, at den skulle være med på ep’en, men den har altid formået at snige sig ind, når jeg skal sætte nye liveshows op, og så har den alligevel fået sin plads hver eneste gang. Jeg kunne ikke finde ud af, hvordan jeg skulle indspille den. Så jeg bad simpelthen min lydmand om at optage det, når vi spillede den, for at finde ud af hvad der fungerede bedst. Så valgte vi den bedste udgave og baserede en studieversion rundt om det. Fordi den er ret lang, er den blevet delt op i tre: part 1 er en prelude og en intro til hele albummet, part 2 er selve sangen, og part 3 er outroen af sangen og kommer længere nede på albummet. Fordi den altid har formået at hænge ved, og fordi den skaber en rød tråd igennem hele albummet, har jeg valgt at kalde det nye album for ‘Cohere’.

LÆS OGSÅ: Nyt håb til Grease fans: Rydell High reunion

Udover ’Inclosure’, er der så en sang på dit nye album som har en særlig betydning for dig?

Det har de alle sammen af forskellige årsager. Men der er en sang derpå som hedder ’Titel’, der er en virkelig personlig sang, og som betyder meget for mig. Jeg vil ikke uddybe specifikt, hvem den handler om, men personen den handler om, havde jeg ikke snakket med i rigtig lang tid – flere år. Pludselig får jeg en meget lang og en utrolig hård e-mail fra denne person, som bryder mig fuldstændig ned på stedet. Jeg løber ud af mit studie og ud på gaden, og står bare og tudbrøler, mens bilerne kører forbi. Lidt efter lidt får jeg sundet mig, og går ind igen, og så sætter jeg mig ned ved tastaturet og skriver hele teksten til ’Titel’. Jeg glæder mig enormt meget til at spille den live… Den betyder virkelig meget for mig.

Debutalbummet ‘Cohere’ fra Alex Vargas udkommer i dag den 31. marts. Herunder kan du se den fine musikvideo til hittet ‘Inclosure’

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og