[single_post_category_name]

Disse dårlige vaner får dig til at se ældre ud end du er

Vi kan ikke løbe fra, at vi bare bliver ældre! Og sådan er livet, du vil blive ældre og det samme vil din hud og krop. Der er bare dét, at nogle mennesker i 60’erne, ligner nogle på 40 år, imens andre i deres 30’er, ligner nogle der er meget ældre. Og så er der dem, der er så heldige, at de har vundet i jackpot når det kommer til gode gener – du ved, dem der bare ser unge ud, uanset alder. Men derfor kan måden man lever på, have konsekvenser. Dårlige vaner og dårlige valg, kan nemlig få dig til at se ældre ud, end du faktisk er! 

Vi har derfor samlet en liste over  gode vaner du burde få dig, hvis du ønsker færre rynker og en sundere hud. Vi tror i hvert fald på, at det aldrig er for sent at bryde med de dårlige vaner! 😉

LÆS OGSÅ: 5 alternativer til dine dårlige vaner! 

Husk solcremen!
Det er selvfølgelig ikke lige nemt, at skulle smøre sig ind i solcreme, hver gang man træder ud af døren og ud i solen. Men det er tæt på, for solskader og en brændende hud, er hverken rart eller sundt. Det kan ikke kun lede til rynker og pigmentpletter, det kan også føre til hudkræft. Pas på jer selv og jeres hud, og gør det til en vane, at smøre dig ind i solcreme, også selvom solen ikke er fremme.

Rygning
Det kommer nok ikke som et chok, men rygning er bestemt noget du skal kvitte, hvis du ønsker en rynkefri hud og bare et sundere helbred generelt. Det giver rynker og poser under øjnene, og er derfor en rigtig dårlig vane at have!

Vrede og stress
Hvis du går og bærer nag, er vred eller stresset, jamen så kan også dét, ælde din hud før tid. Det tærer dig ikke kun op psykisk, men det rammer altså også huden. En rolig krop og indre ro, vil hjælpe på det. Det er ikke bare lige sådan at slippe stress og vrede, men du kan gøre det, at du finder nogle positive måder at give slip på, for eksempel gennem træning, meditation eller regelmæssig sociale arrangementer, så du kommer ud og tænker på noget andet. Find den vej der er bedst for dig, til at give slip på al den vrede og negativitet.

Husk solbrillerne 
Du kender det sikkert, når solen rammer øjnene, kniber du øjnene sammen og rynker sikkert også med panden. Det har bare den negative effekt, at du få rynker omkring øjnene og i panden. Derfor er det så vigtigt, at huske de solbriller, så du ikke skal anstrenge dig for at rynke hele ansigtet, hver gang du får solen i øjnene. Og så er det jo bare en perfekt undskyldning for at tage ud og shoppe nye solbriller, så du har et par til hver eneste taske du ejer, så du aldrig glemmer dem. 😉 

Sov på ryggen
Hvis ikke du i forvejen sover på ryggen, så skal du nok til at ændre dine soverutiner. Ifølge en plastikkirurg, så er ’’soverynker’’ rigtige, og kan blive permanente. Hvis du sover på dit ansigt et par gange, så vågner du selvfølgelig ikke op med rynker dagen efter. Men hvis du sover på ansigtet, og ikke ryggen, nat efter nat, år efter år, så vil de såkaldte soverynker begynde at tage fat, blive synlige og blive permanente. Det du kan gøre, er som sagt at få til vane at sove på ryggen, hvilket er det mest optimale, men hvis det ikke fungerer, så sov på siden, og helst med en pude hvor betrækket er af satin eller silke.

Læg telefonen fra dig
Huden på halsen er tyndere end huden i ansigtet, hvilket gør at det nemt kan ses, lige så snart huden ældes. Dette er bestemt ikke en god nyhed, hvis du konstant har din telefon i hånden. Det nyeste begreb inden for beauty, er ’’tech neck’’ hvilket har noget at gøre med dem, der konstant kigger ned i deres telefon, computer eller ipad. Hvis du ligesom gennemsnittet kigger på din telefon næsten tre timer om dagen, så skal der nye boller på suppen! Det skader nemlig også din nakke og kan give hovedpine. Prøv derfor at få til vane at tage din telefon op, så den på samme niveau som dit hoved, og prøv, så vidt muligt, at skære ned på brugen af telefonen.

Tænk over hvad du putter i munden
Her kommer det nok heller ikke som et chok, men alt hvad du spiser og drikker, har en stor effekt på hvordan du og din krop ser ud. Et stort indtag af sukker, junkfood og alkohol vil gøre, at din krop benægter de vigtigste næringsstoffer den behøver, for at fungere bedst. Især sukker, har en stor betydning, da det påvirker huden indefra og ud, og vil gøre at hudens dannelse af kollagen og elastin mindskes og det er så her rynkerne opstår.

Alkohol er heller ikke din krops og huds bedste ven. Alkohol går nemlig ind og dehydrerer kroppen og kan føre til en rød og irriteret hud og kan få dig til at føle dig oppustet. Samtidig får det også nyrerne til at arbejde dobbelt så meget. Derfor burde du primært holde dig til sundere fødevarer og drikke massere af vand, for at holde dig selv og huden hydreret.

LÆS OGSÅ: Christiane: Vi har dem alle. Her er 5 af mine vaner!

Plej og pas din hud
Du ved det sikkert allerede, men husk for guds skyld, at få fjernet makeuppen inden du går i seng. Det er en virkelig dårlig vane, som skal bekæmpes, da det bare er et kæmpe no-no. Huden forynger sig nemlig om natten, og hvis ikke du fjerner makeuppen inden sengetid, jamen så har huden svært ved at trække vejret og forværre blandt andet akne. 

Drop sugerøret
Det lyder nok lidt mærkeligt, at det kan påvirke huden, hvis du bruger sugerør, men den er altså god nok. Når du bruger sugerør, kan det ende ud i at man får rynker omkring munden, da man bruger mange kræfter til at suge. 

Solarie
Det der er værre end at ligge og bage ude i solen, er at tage solarie, da det udsender kunstig uv-stråling, der øger risikoen for kræft i huden markant. Og så ælder det huden så voldsomt, at alle om 20 år, kan se at du i hvert fald har haft et liv inden i uv-strålerne. Så ud af det solarium, det er aldrig for sent!

Kilde: Thelist.com

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide