Sådan gør du gammel til det nye sort

Facts

Om bogen: 

ManiFest er et opgør med meningsforskrækkelse. Kort sagt: bogen til dig der er blevet voksen. Med ManiFest forsøger Julia Lahme at finde ud af, hvad man skal have med sig ud af 30’erne, for at livet efter 40 kan blive et, vi glæder os til og ved.

Køb bogen HER 

Julia Lahme er 39 år og direktør i kommunikationsbureauet Lahme, cand.mag. i etnologi og har en lang karriere bag sig i modebranchen og som chefredaktør. Derudover er hun klummeskribent, debattør, blogger og kendt fra DR1 og TV2 som livsstilsekspert. Julia er forfatter til seks bøger, herunder bestselleren ”Hvor lagde jeg babyen?” Og ”Sandheder fra en løgner.” 

Skønhed har ingen alder. Men ifølge forfatter og livsstilsekspert Julia Lahme er der alligevel nogle forholdsregler, der skal overholdes, for at du kan blive ældre og stadig have et nogenlunde ordentligt forhold til din seksuelle kapital. Julia er aktuel med bogen ManiFest, og her guider hun os til, hvordan vi gør gammel til det nye sort.

LÆS OGSÅ: Disse dårlige vaner får dig til at se ældre ud end du er

Regel nummer 1 – Tatoveringer
Der er ikke noget som tatoveringer, der afslører, hvor gammel du er. Alle har en klar fornemmelse af, at du var færdig med gymnasiet i ca. 1997, hvis du har to kinesiske tegn tatoveret på skulderen. Hvis du har lagt røv til noget keltisk ballade på Roskildefestivalen, ved alle præcis hvornår, hver gang du går i svømmehallen. Alle ved, at du blev mor mellem 2008 og 2014, hvis du har din børns navne tatoveret på underarmen, og så fremdeles. Som hovedregel kan det anbefales at vente med at blive tatoveret, til du er ca. 30 og har udviklet noget, der kan kaldes en personlig stil. Undgå at få den første tatovering, efter at du er fyldt 40, så ligner det i stedet en krise.

Regel nummer 2 – Mode og alder
Sig ikke ja til konventionerne. Du er ikke for gammel til at bære specifikke beklædningsgenstande. Jeg kan ikke komme i tanke om én ting, der på den rigtige kvinde er for ungt, hvis den klæder hende. Det handler om stil.

Regel nummer 3 – Gå ud med et knald
Drop enhver forestilling om at ældes med ynde. Tænk mere på alder som en måde at vinde magt og indflydelse på. Du kender flere, jo ældre du bliver, du ved mere, jo ældre du bliver, og du har dummet dig langt flere gange end dem, der er femten år yngre end dig. Du vinder. Desuden – du vil hellere gå ud med et knald og være hende, der dansede på bordene som 82-årig, end du vil være hende, der hele tiden var opmærksom på, at du nu muligvis var midaldrende.

Regel nummer 4 – Rens af
Makeuppen skal af. Hver aften. Ellers giver den rynker. Spørg mig ikke om matematikken i det her, for den har jeg vitterlig ikke forstået endnu, men den skal af.

LÆS OGSÅ: Guide: De 3 vigtigste elementer i din renserutine

Regel nummer 5 – Køb dyrere
Det er lige meget med træning, slankekure og generel afholdenhed, hvis dit tøj ikke sidder godt. For hvert årti du ældes, skal du derfor som tommel fingerregel gå en prisklasse op i tøj. Nej, jeg har ikke afstemt dette med banken, men når jeg fylder 60, er det haute couture. 

Regel nummer 6 – Det er ikke slut 
Husk, at du er kvinde, og at kvinder på alle måder kan starte nye liv – husk, at det er os, der er de sjove, og husk, at hverdagen ikke har ret til at rive din seksuelle kapital ud af dit liv. Husk det – bare husk det. Og husk også, at stiletter efter sigende løfter røven 15 %. De 15 % skal man ikke være for fin til lige at få med. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide