Sådan skal du svare på spørgsmålene til din jobsamtale

Du skal ikke tro at spørgsmålene til din jobsamtale altid er ligeså uskyldig som de giver sig ud for at være. Som regel er årsagen til at du bliver stillet bestemte spørgsmål at intervieweren gerne vil læse mellem linjerne og finde ud af hvad dine intentioner er og hvem du er som person. Vi giver dig derfor her de mest klassiske spørgsmål og forklarer dig hvad du egentlig bliver spurgt om og hvordan du bør svare.

LÆS OGSÅ: Klæd dig selvsikkert til jobsamtalen

1. Fortæl mig om dig selv

Okay det her spørgsmål skal du bare svare perfekt på, for det er det mest enkle og forventede spørgsmål man kan få til jobsamtalen. Til jobsamtalen vil de gerne vide hvordan du fremfører dig selv og hvor veltalende du er. De vil også gerne vide hvad du selv synes er de vigtigste highlights i dit liv og din karriere samt hvad der gør dig speciel.

2. Hvad er din største svaghed?

Du ved at det her spørgsmål kommer, for virksomheden vil gerne vide hvor ærlig og selvreflekterende du kan være. For ikke at nævne hvor forberedt du er! Undgå her at komme med en af klichéerne med at din største svaghed er at du arbejder for hårdt eller er for perfektionistisk, for de kan se lige igennem det! Spørgsmålet viser hvor selvbevidst du er og hvor proaktiv du kan være når et problem opstår.

3. Hvor ser du dig selv om 5 år?

Det er vigtigt for virksomheden at de har dig på længere sigt og at du virkelig har tænkt over dit valg. Det kræver ressourcer at optræne en ny medarbejder, så reelt set vil virksomheden gerne have dig til at blive et godt stykke tid. Svaret vil også give et indblik i dine ambitioner og belyse om du rent faktisk har tænkt over dit karriereforløb i virksomheden. Det giver virksomheden en mulighed for at høre om dine styrker og dine mål.

4. Hvorfor vil du gerne arbejde for os?

Her vil virksomheden gerne høre om du er sikker på at du gerne vil arbejde for dem og at du har researchet lidt inden du kom. De vil ikke have medarbejdere som bare vil have jobbet for at have et job.

5. Hvorfor forlod du dit sidste job?

Var der drama i din sidste virksomhed? De vil gerne vide om du forlod dit arbejde på god fod eller om der var problemer. Selvfølgelig, ved de fleste af os at det måske ikke er her man skal fortæller hvordan man kaldte chefen et svin og smækkede med dørene, men svaret giver alligevel virksomheden et godt indblik i hvordan dit forhold til dit sidste arbejde har været og hvordan du arbejder som person. Hvis du taler dårligt om dine tidligere medarbejdere, uanset hvad omstændighederne har været, så vil jobintervieweren formentlig tage det som et dårligt tegn. Det er vigtigt for virksomheden at du ikke forlader dem på samme måde eller af samme årsag.

6. Har du nogle spørgsmål?

Dette spørgsmål giver virksomheden mulighed for at se hvor godt du har hørt efter og hvor passioneret du er omkring stillingen og virksomheden. Det er også for at teste hvor godt du har forberedt dig hjemmefra og hvor meget du har sat dig ind i virksomheden og stillingen. Her har du mulighed for virkelig at overraske og det kan faktisk være en af årsagerne til at virksomheden husker dig efterfølgende.

7. Hvordan vil du løse denne meget svære problemstilling? 

Her er det vigtigt for virksomheden at vide hvordan du på stående fod løser en opgave og hvordan din tankegang fungerer. Du kan måske ikke besvare spørgsmålet, men virksomheden vil gerne vide hvordan du håndtere stressen ved ikke at kunne besvare spørgsmålet samt se om du i det mindste kan besvare hvordan du ville finde frem til svaret. Det viser virksomheden hvor god du er til at tage initiativ og løse problemer, for de er ikke interesserede i en medarbejder som giver op så snart det bliver lidt svært.

8. Hvad er din holdning til det her meget overraskende spørgsmål?

Okay måske bliver du fuldstændig forvirret over et meget overraskende spørgsmål, men det er præcis hvad virksomheden gerne vil have. Det vil måske fremprovokere en mere ægte reaktion og det er hvad de gerne vil se for måske de kan få et glimt af din personlighed.

9. Hvad ville dine kollegaer sige om dig?

Det er vigtigt for virksomheden at vide hvad andre tænker om dig. Det siger noget om hvor selvbevidst du er, og det kan give et indblik i hvordan dit forhold er til dine tidligere kollegaer.

LÆS OGSÅ: Sådan lander du drømmejobbet

10. Hvilke hobbyer har du?

Her vil virksomheden gerne vide hvordan du er som person uden for dit arbejde. Det er et godt tidspunkt at tale om dine projekter ved siden af og vise dem alle dine skjulte talenter. Hvad du laver i din fritid, kan være en kæmpe refleksion af hvordan du vil være som medarbejder. Hvis du eksempelvis er holdleder af dit håndboldhold, har frivilligt arbejde eller er bestyrer i din boligforening, kan det vise at du er passioneret, drevet og kreativ. Det er din mulighed for at skille dig ud og dele noget personligt om dig selv, som vil få virksomheden til at huske dig.

Kilde: Popsugar

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide