Har du glemt at tage din p-pille?

Mon du har prøvet at glemme at tage din p-pille en enkelt gang, eller måske flere? Så er du på ingen måde alene om det.

Ni ud af ti skandinavisk p-pillebrugere har nemlig på et tidspunkt glemt at tage deres p-pille. Men kun tre ud af ti benytter sig af anden prævention som fx kondom, hvis det er sket. Det viser en ny skandinavisk undersøgelse blandt kvinder på p-piller. Men glemmer du bare én p-pille i en cyklus, er der rent faktisk risiko for, at du bliver gravid.

LÆS OGSÅ: Hvad skal jeg gøre efter p-pille stop?

P-piller er den mest populære præventionsform blandt unge skandinaviske kvinder. Og de vælger primært p-piller, fordi de mindsker blødning, er nemme at tage og sikrer en regelmæssig menstruation, svarer de i en ny skandinavisk undersøgelse.

P-piller virker ved, at man tager en pille hver dag i tre uger og derefter holder en uges pause, hvor man får sin menstruation. Men sommetider kan det være svært at huske den daglige rutine, hvis man enten skal tidligt ud af døren, eller først er sent hjemme.

Ni ud af ti skandinaviske p-pillebrugere svarer, at de på et tidspunkt har glemt at tage deres p-pille. En ud af tre (30%) danske unge kvinder svarer, at de glemmer at tage en p-pille ca. 1-2 gange i kvartalet. En ud af fem (19%) p-pillebrugere svarer, at de glemmer 1-3 p-piller om måneden.

                                                                                                         
Når du har glemt at tage din p-pille
Hvis man kommer til at glemme en p-pille, er det meget vigtigt, at man sørger for at beskytte sig på anden vis, hvis man gerne vil være sikker på at undgå graviditet, siger gynækolog Annemete Lykkebo:

”Det er vigtigt, at man husker sin p-pille hver dag. Hvis man glemmer bare en enkelt pille, er der risiko for at blive gravid. Det er derfor vigtigt, at man husker at bruge anden prævention, hvis man har sex i resten af perioden, fx kondom, indtil man igen begynder på en ny cyklus og en ny p-pillepakke.”

Brug af anden prævention
Men det er de færreste, der beskytter sig selv om graviditeten på anden vis eller undgår sex, hvis de har glemt en p-pille, viser undersøgelsen.

Kun tre ud af ti (27%) danske kvinder svarer, at de altid benytter sig af en anden præventionsform eller undlader at have samleje, hvis du har glemt en p-pille. En ud af tre (33%) svarer, at de aldrig gør dette – af den primære årsag, at de tænker, risikoen er minimal for at blive gravid.

LÆS OGSÅ: Når p-piller ikke er vejen frem

Har du spørgsmål om prævention, så kan du læse mere på www.prævention.dk eller https://www.facebook.com/praevention.dk.

Kilde: Undersøgelse lavet af Yougov og 942 danske kvinder medvirker.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være