24 sikre veje til mere glæde i din hverdag

4. Skru op for romantikken

Den måske allervigtigste relation du har, er relationen til din partner. Når parforholdet fungerer, fungerer familien. Og når familielivet fungerer, skabes glæde og overskud til at håndtere resten af livet. Dit parforhold er en yderst værdifuld kerne. Det velfungerende parforhold kræver en indsats. Det er ikke noget, der bare er der. Det skal plejes og vedligeholdes og omgås med samme omhyggelighed og opmærksomhed som arbejdslivet. Faktisk skal det have langt større opmærksomhed. Et grundlæggende trin til et velfungerende og kærligt parforhold er at vise lederskab. Med dette mener jeg, at du skal tage ansvar for, at dit parforhold bliver, som du ønsker. Det indebærer bl.a., at du tager ansvar for dit humør og er meget bevidst om, hvilke vibrationer du udsender til din partner. Det, du sender ud, vil nemlig som regel være det, du får tilbage. Hav en intention om at blive mester i hverdagsglæde, så det er det, du smitter din partner med! Sørg også for at skrue så meget op for romantikken som muligt. Også selv om I måske har været sammen i mere end 20 år. Gamle planter skal også vandes, gødes og nusses om. Inviter jævnligt hinanden på dates (hvis du ikke kan komme i tanke om, hvad I skal lave, så tænk bare på dengang, I var nyforelskede, og gør så det samme). Arranger også kæresteture, hvor I tager væk i nogle dage bare jer to et par gange om året. Sådanne ture er guld værd for parforholdet. Sørg for nærhed på daglig basis. Indfør f.eks. det, jeg kalder “det daglige kvarter” – 15 minutters intens opmærksomhed på hinanden, hvor I dropper al snak om planlægning og praktiske opgaver og i stedet spørger ind til, hvordan den anden har det. Og glem ikke at kysse goddag, farvel, godnat og godmorgen. Og gør det gerne til lidt mere end et flygtigt, fraværende sekund … Husk rummeligheden over for din partner. Det er faktisk ikke meningen, at han eller hun skal være ligesom dig på alle områder! Hvis det var tilfældet, ville I formentlig aldrig være faldet for hinanden. Tænk lige over det – var det ikke alle skævhederne, du faldt for, da I mødte hinanden? Husk at elske alle kanterne i stedet for at forsøge at slibe dem til og skære dem af i et væk. Det er dem, der er med til at gøre dit parforhold smukt, spændende og udfordrende frem for forudsigeligt – og utrolig kedeligt.

5. Bring legen ind

Leg er med til at skabe samhørighed og forståelse. Leg er også med til at gøre os kreative og innovative, og så giver leg anledning til masser af hverdagsglæde i form af grin og godt humør. Ofte glemmer vi helt at lege som voksne og overlader det til vores børn at stå for den del af livet. Men det er en skam, for der er rigtig meget energi og glæde at hente i legen. Leg kan bruges som en fælles familieaktivitet og kan også nemt flettes ind i den daglige motion, uanset om den er med eller uden børn. Men leg kan også bruges til at gøre det, der udfordrer os mest i hverdagen, lidt lettere. Når legen flettes ind i for eksempel de praktiske opgaver eller den daglige kommunikation, glider det hele ofte lidt nemmere. Har du mindre børn, så prøv for eksempel at tage tid på, hvem der hurtigst får ryddet pænt op på værelset, eller hvem der først finder varen i supermarkedet. Madlavning kan gøres til leg ved
 at skære madvarerne i sjove former og måske gøre dem levende ved at lave ansigter eller små figurer ud af frugt og grøntsager. Og hvem siger, pizzaen skal være rund – måske kunne den i stedet have form som en bil eller bus. Eller I kan lege, at I er kendte kokke, der deltager i tv-køkkenet, og lave et lille rollespil. Rollespilslegen kan også flettes ind i situationer, hvor der nemt opstår konflikter, og hvor man, i stedet for at skælde ud, laver sjov med det, der sker, og på den måde alligevel får illustreret sin pointe. Denne leg kan desuden med stor fordel bruges mellem voksne på en arbejdsplads eller i parforholdet, hvor man på en god måde griner og laver sjov med hinanden – eller sig selv – og på den måde afværger det, som måske kunne have udviklet sig negativt. Humor er i det hele taget et fantastisk værktøj til at holde hverdagsglæden høj. Hver gang vi griner, reducerer vi helt automatisk antallet af stresshormoner i vores krop og bliver dermed mere afslappede og bedre tilpas. Vores energi øges, og spændinger – både de rent fysiske i kroppen og de usynlige energispændinger, der kan opstå mellem mennesker – løsnes. Hvis humoren ikke kommer til dig naturligt, så søg den, så meget du kan, ved at se, læse eller lytte til noget sjovt og ved at være sammen med mennesker, der får dig til at grine.

LÆS OGSÅ: Spis dig glad og sund

<< FORRIGE

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være