Sådan får du mest ud af din karriere

Når det kommer til at skabe en god karriere, så kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at vi kvinder har et stort ønske om, at være de bedste. Der er mange karriere-kvinder på arbejdsmarkedet, som inspirerer os, og blandt dem kan nævnes Andreas Elisabeth Rudolph og Julie Zagenberg. Her er alle mulige kanter nødvendige, når det handler om at blive den du drømmer om. Fokus, engagement og en lille smule held, er uden tvivl en del af den cocktail der udgør succesen, og det gælder både mænd og kvinder. Men der faktisk andre ingredienser, som der absolut er værd at overveje. Bring it on! 😉 

Den ekstra ingrediens indebærer simpelthen, at du er nødt til at være mere ’’grabby’’. Ordet ”grabby” er slet ikke så skræmmende og voldsomt, som det måske lyder. At være ’’grabby’’ betyder nemlig, at man kæmper for noget, selvom det er udenfor din daglige rutine. 

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du mere punktlig

Derfor er der ingen grund til at frygte noget, men derimod have en masse selvtillid til dine egen evner. Det er måske et projekt, som ikke nødvendigvis er en af dine spidskompetencer, men i sidste ende ved du, at opgaven vil give dig god omtale. Og når det gælder om at bidrage til andre projekter, hvorfor så ikke tilbyde din hjælp? Det værste der kan ske, er at du får et nej, når du tilbyder din hjælp, men så har du gjort dem opmærksom på dig selv, og vist at du er interesseret i deres projektet.

Triumfer dine opgaver 
Det er ikke alle projekter, som man er involveret i, der fører til den helt store ’’breaking news’’, men hvorfor ikke lade de små successer tælle med alligevel? Det handler ikke om hvor ny du er i din karriere, men grib i stedet de chancer din chef giver dig… Også selvom det du bliver bedt om at gøre, er uden for normen. Opgaven kan virke simpel som at søge efter konkurrenter eller levere en liste over mulige leverandører til et kommende event. Derfor er der ingen grund til, at se det som en miniopgave som hurtigt kan klares, men derimod som et step hen imod, der hvor du ønsker at være. For eksempel hvis du blev spurgt om du vil udføre en af ovenstående miniopgaver og du ’’bare udfører’’ jobbet tilfredsstillende og afleverer det rettidigt. Så vil det ikke blive noteret på samme måde, som hvis du udførte det på en mere bemærkelsesværdig måde. Men hvordan gør man det? Jo ser du, hvis du blev bedt om at lave en liste over leverandører, så kunne du aflevere dem og samtidig fortælle, at du har valgt dem ud fra fortjeneste eller deres kundeanmeldelser. Det viser, at du gør noget ekstra ud af de opgaver du bliver bedt om, laver research og tænker ud af boksen. På den måde afleverer du noget, og viser at du har undersøgt og ikke mindst overvejet dit resultat grundigt. 

LÆS OGSÅ: 24 sikre veje til mere glæde i din hverdag

Følg op på dit arbejde 
En anden måde at være ’’grabby’’ på, er at følge op på noget, og det behøver ikke opfattes som irriterende eller påtrængende. Tværtimod. Det viser, at du er interesseret og investerer tid og engagement i dit eget – og for den sags skyld også andres arbejde. Det viser også, at du ved hvordan man prioriterer. I eksemplet ovenfor, kan du sagtens følge op hos din chef, om der er andet du kan hjælpe med. Det kan du enten gøre ansigt til ansigt eller via e-mail. Det eneste du skal sørge for er, at det foregår på en afslappet måde. Hvis der ikke er noget du kan være behjælpelig med, så efterlad dig selv en note, om at du skal huske at følge op på det senere. Du kan måske spørge ind til leverandørerne. Hvilke din chef endte med at vælge og hvorfor. Dette vil minde din chef om følgende:

  • Du har gjort et godt job
  • Du er engageret 

Når du har fulgt op på det, så skal du have tålmodighed! Ikke alle projekter fører til forfremmelse. Men det vigtige er, at du bliver husket for dit engagement og mod i projektet. Så husk på, at det er de få ekstra ting på arbejdet, der kan gøre en forskel. Både i forhold til arbejdet, men også for dit eget omdømme.

God arbejdslyst og keep up the good work! 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og