Sådan skiller du dig ud til din jobsamtale

Vil du gerne skille dig ud til din jobsamtale, så er der flere måder at gøre det på. Til en jobsamtale, er der altid nogle standard spørgsmål, som man kan stille, og helt sikkert nogle spørgsmål man skal holde sig fra… Det er selvfølgelig vigtigt, at stille sin potentielt fremtidige chef om nogle af standard spørgsmålene, men lad vær med at kede dem med de samme gamle spørgsmål, uden at gøre det bare liiiidt mere spændende… Nedenfor har vi samlet 7 spørgsmål, du kan stille til jobsamtalen, hvis du gerne vil skille dig ud og sørge for, at det er dig de husker, når de skal vælge deres nye medarbejder – Og hvem vil ikke gerne det? 😉

LÆS OGSÅ: Sådan får du mest ud af din karriere

1. Hvilken egenskab ønsker I mest at jeres medarbejder besidder?

Med dette simple spørgsmål, er din jobinterviewer nødt til at svare kort og præcist, hvilket giver dig et klart indtryk af, hvad du er oppe imod. Det er også en god måde at få en god fornemmelse for hvad virksomheden søger – og for at se om det er hvad du ønsker. Hvis du eksempelvis er glad for at arbejde i teams, og elsker at arbejde med mennesker, men det virksomheden søger, er en som er selvstændig, og som arbejder godt alene, så er det formentlig ikke det bedste match.

2. Hvordan definere og måler I succes?

En fremtidig chef kan godt lide, når du har sat dig professionelle mål i livet, og bliver derfor også imponeret, når du ikke blot er opmærksom på din personlige succes, men også på teamets og virksomhedens succes. Ved at spørge ind til hvordan virksomheden måler succes og definerer gode resultater, fortæller du diskret virksomheden, at du allerede har planer om at skabe værdi og succes med stillingen.

3. Hvordan er virksomhedens arbejdsmiljø?

Virksomhedens arbejdsmiljø er altafgørende! Det er virkelig, noget der vejer på vægten for mange, så ved at få en følelse omkring hvordan dine potentielt fremtidige kollegaer er på arbejdspladsen, får du et indblik i, hvorvidt virksomheden er noget for dig. Med dette spørgsmål, viser du virksomheden, at du godt ved hvor vigtigt det er med professionelle samarbejder og relationer. Det viser også at det er vigtigt for dig at komme godt ud af det med dine kollegaer, hvilket antyder at du er en teamplayer.

4. Hvad kan DU bedst lide ved at arbejde her?

At spørge en som arbejder direkte i virksomheden, er en god måde at få en idé om, hvordan det i virkeligheden er at arbejde der – så hvorfor ikke spørge din jobinterviewer? Det er en høflig og professionel måde at stille et personligt spørgsmål, uden at krydse grænsen til upassende. Det giver din jobinterviewer mulighed for at snakke lidt om sig selv, og giver samtidig dig et indblik i, om det overhovedet er den stilling, du drømmer om.

5. Hvordan kan jeg skabe værdi for virksomheden?

I stedet for at spørge hvad virksomheden forventer af dig, er det bedre at formulere spørgsmålet, så du lyder interesseret i virksomheden, og viser at du gør dig overvejelser, for hvordan du kan skabe værdi og succes med stillingen. Spørg hvad visionen for din stilling er og uddyb derefter med, hvordan du mener, at du kan opfylde denne vision.

6. Hvilken udfordring er den største i forbindelse med denne stilling?

Igen, ved at stille et simpelt spørgsmål hvor der bedes om et enkelt svar, giver det både dig og din jobinterviewer en fordel. Det giver intervieweren mulighed for at give et kortfattet svar med fokus på stillingen, og giver i den forbindelse dig en enkel og præcis idé om hvad der forventes af dig, hvis du får stillingen.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at du ikke blev ansat

7. Hvad er sjovt at vide om virksomheden?

En jobsamtale, alt efter hvilken stilling du søger, kan være en ret tør og kedelig forestilling… Selvom du aldrig bør dykke ned i ekstremt personlige informationer og spørgsmål, kan du gøre jobsamtalen lidt mere interessant ved, at spørge ind til sjove informationer om virksomheden du håber at arbejde for. Det giver jobinterviewere en lille pause fra de samme gamle spørgsmål, mens det samtidig giver dig et dybere indblik i virksomheden og dens baggrund.

Kilde: Popsugar

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide