Sådan håndterer du mobning på arbejdspladsen

Mobning er noget de fleste forbinder med folkeskolen, hvor den dumme dreng eller pige i klassen, kunne få en til at græde natten lang, bare ved tanken om de hårde ord.. Desværre er mobning ikke altid noget som forbliver i folkeskolen, men er efterhånden også blevet et udbredt fænomen blandt voksne på arbejdspladsen. Oplever du mobning på arbejdspladsen, så er der håb forude! Vi hjælper dig nemlig her med 6 gode råd til hvordan du håndtere situationen bedst muligt. 

LÆS OGSÅ: Mobning på arbejdspladsen

1. Dokumenter det

Det første du skal gøre, hvis du oplever mobning på din arbejdsplads, er at dokumentere det! Begynd på at skrive ned hver eneste gang du føler at du bliver mobbet. Skriv dagen, tidspunktet og episoden ned. Sørg også for at skrive hvem der overså episoden, så du har en der kan stå inde for hvad du siger, hvis det bliver nødvendigt. Hvis mobningen foregår skriftlig, er det ligeledes vigtigt at du sørger for at gemme det, så du har bevis for hvad der er blevet sagt. 

2. Hold fast i din mening

En af de vigtigste ting ved mobning, er at du ikke lader dit intimidere af din mobber.. Det kan føles fristende, bare at give efter, og lade mobberen få sin vilje, men det er det værste du kan gøre! Hvis du giver efter, vil det give din mobber en følelse af kontrol, som derved blot vil gøre situationen værre. Det er derfor vigtigt at du holder fast i din mening og ikke giver efter uanset hvad! 

3. Betro dig til andre

Hvis du bliver mobbet, kan det være meget hårdt for dig at klare det alene, og det er derfor vigtigt at du betror dig til andre, så du ikke går alene med dine usikkerheder og er ked af det! Betro dig til en du stoler på og få lidt af vægten af dine skuldre. Du har brug for alt den støtte og hjælp du kan få og det kan endda være at du får et godt råd med på vejen. 

4. Konfronter mobberen 

Før du fortæller din chef om mobningen, så prøv at tale med din mobber. Fortæl personen at du føler dig dårlig tilpas i de forskellige situationer og at det påvirker dig når der bliver sagt eller gjort visse ting, hvorefter du fast, men høfligt, beder personen om at holde op. Det kan sagtens være at personen ikke engang er opmærksom på hvordan hans/hendes handlinger påvirker dig og hvor uprofessionelt det egentlig er. Det kan også være at personen pludselig finder ud af, at du ikke er til at mobbe og at det faktisk kan betyde problemer for ham/hende selv, hvis mobningen fortsætter. 

5. Tal med din chef eller HR ansvarlige

Hvis din mobber virker uændret efter jeres snak, så tag problemet videre til din chef. Medbring de dokumenterede episoder og fortæl hvordan det påvirker dig personligt og professionelt. Hvis det stadig ikke hjælper, så indberet en officiel klage til din HR afdeling (det er selvfølgelig det første du gør, hvis det er din chef der mobber dig) 

LÆS OGSÅ: 5 måder til at fremme ligestillingen på jobbet

6. Sig op… som en sidste udvej! 

Hvis intet virker, så overvej om det overhovedet er værd at arbejde i virksomheden.. Spørg dig selv om din velvære er vigtigere end jobbet og om du vil være gladere på en ny arbejdsplads. Hvis svaret er ja, så sig op og vær ærlig omkring hvorfor du stopper.

Kilde: Popsugar

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være