[single_post_category_name]

Sådan påvirker sex din krop og sjæl

Vi kan vist alle blive enige om at sex er utrolig skønt, men sex er faktisk også super sundt og påvirker ens velvære på mange måder.    

LÆS OGSÅ: 5 overraskende ting, der har betydning for dit sexliv

Ifølge undersøgelser forårsager frigivelsen af ​​oxytocin, der forekommer under sex, en reduktion af stresshormonet kortisol, hvilket fører til en balanceret sindstilstand. Oxytocin, også kaldet kærlighedshormonet, har også tendens til at forårsage følelser af kærlighed og forbindelse og påvirker os til, at vi bliver forelskede. Til slut stiger kønshormonerne både for mænd og kvinder under sex, hvilket også giver en mere generel positiv sindstilstand i hverdagen. 

Også interessant er det, at i en 10-årig lang undersøgelse, fandt den engelske psykolog Dr. David Weeks ud af, at par, der havde sex tre gange om ugen, så op til 10 år yngre ud end deres egentlige alder.

Se de fysiske stadier kroppen gennemgår under sex, lige her:

Stadie 1. Spænding
I spændingsstadiet oplever både mænd og kvinder øget blodgennemstrømning til deres kønsorganer, samt øget hjertefrekvens og accelereret vejrtrækning. 

Stadie 2. Plateau
Perioden mellem den oprindelige spænding og orgasme kaldes plateau-scenen, hvor kroppen fortsætter med at intensivere og forberede orgasmen.

Stadie 3. Orgasme
Orgasme er den korteste fase af den seksuelle reaktionscyklus og varer mellem 10-25 sekunder for både mænd og kvinder, og herefter kender vi proceduren 😉

Stadie 4. Opløsning
Herefter vender kroppen tilbage til sit normale niveau, hvor det kræver tid til at komme sig, inden den går i gang med yderligere seksuel aktivitet. Nogle kvinder kan hurtigt vende tilbage til orgasmefasen, især hvis de har fortsat stimulering på andre områder end klitoris, eller hvis den oprindelige orgasme opstod vaginalt eller andetsteds.  

LÆS OGSÅ: Sexologen fortæller om sex

Kilde: the list

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide