Desirée Ballegaard: 11 tips til en sund økonomi

Facts


Desirée Ballegaard

Desirée er grundlægger af Financial Confidence, som tilbyder uvildig finansiel rådgivning til private og erhverv. Hun har en solid baggrund inden for den finansielle sektor, hvor hun har arbejdet som hhv. financial manager på administration af investeringsfonde, og som revisor og har derudover været flere år i bankverdenen.

Desirée er uddannet cand.merc.aud. og har en HD i Organisation og Ledelse fra CBS.

Du kan læse mere om Desirée her og følge hendes blog her

Her er de 11 mest effektive måder at spare penge på i hverdagen. Disse tiltag kan hurtigt hjælpe dig til at få mere luft i økonomien, hvis du selv vil tage udfordringen op.

LÆS OGSÅ: Sådan sparer du penge i hverdagen! 

Planlæg dine indkøb

Hvis du planlægger dine indkøb i forvejen ud fra dine reelle behov, minimerer du risikoen for at blive fristet undervejs. Dermed undgår du impulskøb, når du står i forretningen.

Madplan

En madplan kan føre flere fordele med sig, ikke kun i kroner og ører, men også fordi du mindsker madspild. Planlæg ugen ud, hvad du kunne tænke dig, og køb ind derefter. Frys dine rester ned, og lav en ugentlig ”tøm køleskabet”-dag, hvor du bruger det, du har i køleskabet.

Skær ned på takeaway, fastfood og restaurantbesøg

Begræns dit forbrug af takeaway, fastfood og restaurantbesøg væsentligt. Det er dyre løsninger for mad, og det er heller ikke altid det bedste for din sundhed. Der kan være mange penge at hente ved at skære ned på dette. Vær i stedet forberedt hjemmefra, hav madpakke med eller spis hjemme.

Hav snacks, kaffe og vandflaske med hjemmefra

Små beløb løber op, der er derfor mange penge at hente, hvis du selv har din kaffe med hjemmefra i en to-go-kop, har en eftermiddagssnack med i tasken og en genopfyldelig vandflaske med, til når du skal dyrke sport eller skal en tur i fitnesscenteret. Ved altid at have dette undgår du dyre ad hoc-køb.

Pas på det, du allerede har

Pas på de ting, du allerede har, så du ikke skal købe nyt hele tiden. Forsøg at fikse eller reparere dine ting, hvis de er gået i stykker. Det kan spare dig mange penge på sigt.

Sammenlign priser

Det kan godt betale sig at sammenligne priser, især hvis det er varer til lidt flere penge du skal købe. Har du sikret dig, at du har fået den bedste pris på markedet? Det er givet godt ud at bruge få minutter, på nettet, på at undersøge, om konkurrenterne kan tilbyde den samme vare til færre penge.

Brug rabatkoder eller køb på tilbud

Brug rabatkoder (hvis du har disse til rådighed) eller køb på tilbud, når det, du kunne tænke dig og har brug for, er på tilbud. De fleste butikker holder løbende udsalg og har tilbud flere gange om året.

Reducér dit forbrug af ”vil have”-forbrugsgoder

”Vil have”-forbrugsgoder er noget, vi skal overveje, hvorimod nødvendigheder er noget, vi ikke kan undvære og undgå. Tænk to gange, inden du køber, og forsøg at klassificere det, du gerne vil have: Er det noget, der er nødvendigt (og dermed noget, du behøver) eller er det noget, som bare ville være rart at have (det vil sige ikke livsnødvendigt)?

Gem dit kreditkort væk

Gem dit kreditkort så langt væk som muligt – gerne i bunden af din taske, så du skal arbejde lidt for at finde det frem, når du er ude. Det kan hjælpe til, at du lige skal overveje en ekstra gang, om det nu virkelig også er livsnødvendigt at købe de sko.

Modificér eller reducér dine fleksible omkostninger

Skab dig et overblik over dine fleksible omkostninger, dvs. de omkostninger som ikke er faste hver måned. Er der nogle steder, du kan spare? Det kan fx være ved samkørsel, på mad, dit generelle forbrug eller ved færre renter og gebyrer. Vær obs. på træk på eventuelle kassekreditter og diverse kreditkort mv., hvad koster disse dig reelt at bruge?

LÆS OGSÅ: 5 råd til at få styr på din økonomi

Ændr dine faste omkostninger

Gennemgå dine faste omkostninger. Vurdér og undersøg, om der kan være penge at spare på eventuelt at skifte forsikringer, måske finde en billigere bolig, skære ned for forbruget af elektricitet og vand, forhandle om bedre renter på dine lån, billigere telefonregning, billigere transport osv. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og