5 bøger, der sikrer dig sol på din sommerferie 

Hvad enten sommerferien i år står på storbyrejse, solferie eller staycation, er bøger altid en behagelig rejsemakker. Vi har her samlet en vifte af bøger, der udover at være fantastiske læseoplevelser også tager dig med til forskellige hjørner af Europa. Så drøm dig væk, hvis du er strandet i Danmark, eller brug bøgerne som alternative rejseguides til at komme i den helt rigtige feriestemning.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af: Papirprinsessen

Norge

En ferie til Norge behøver ikke være lig med vandrestøvler, telt og bukser med lidt for mange praktiske lommer. Rejsen kan også stå i kulturens tegn, og ja – der var også norsk kultur inden SKAM! I Lucinda Rileys Stormsøsteren rejser Ally til Norge for at finde sine rødder, og her opdager hun, at hendes egen fortid er forbundet til en ung ukendt sangerinde, der sang til premieren på Henrik Ibsens og Edvard Griegs opførelsen af Peer Gynt i 1876. I bogen beskrives Oslo fra i dag og fra dengang, byen stadig hed Kristiania.  Bogen er anden del i De syv søstre-serien, men kan sagtens læses selvstændigt.

Italien

Blåt vand, gamle byer på kanten af havet, citronlunde og Aperol Spritz i glasset. Aaaah, Italien! Kan du ikke vente med at komme af sted, så brug ventetiden med Huset ved nattens ende af Catherine Banner. Det er en gribende fortælling om fire generationer, der lever og elsker, på den lille ø Castellamare ud for Siciliens kyst, og deres kamp for at holde liv i baren Huset ved nattens ende. Desværre er det ikke muligt at besøge øen, da Catherine Banner har opdigtet Castellamare til romanen, men beskrivelserne af øens dufte, farver og lyde tager én direkte til det støvlelandet – intet under, for forfatteren bor selv i Italien.

Frankrig

Paris mon amour! Ja, det er en kliché, men med en ferie til byernes by bliver det bare ikke mere romantisk. I bøgernes verden skorter det heller ikke på franske kærlighedsfortællinger. I Jojo Moyes’ korte roman Honeymoon i Paris rejser Liv som så mange andre på bryllupsrejse i Paris med sin mand David. Desværre bliver det på ingen måde den romantiske ferie, som Liv havde håbet. 90 år tidligere kæmper et andet nygift par også for kærligheden i Paris, nemlig kunstneren Édouard og provinspigen Sophie. De to kvinders liv fletter sig sammen, og det bedste af det hele er, at fortællingen om Liv og Sophies kærlighedskvaler fortsætter i efterfølgeren Hende du forlod.

Barcelona

Den spanske havneby er mere end populær for sin pulserende blanding af byliv, strand og kulturoplevelser. Men selv om du tager til Barcelona for at holde en moderne storbyferie med besøg på Michelin-restauranter, shopping og fest på stranden, så gør dig selv en tjeneste og læs lidt op på den gamle castilianske hovedstads historie. Ildefonso Falcones har i Havets katedral spundet en storslået historie om opførelsen af byens store katedral Santa María del Mar i 1300-tallet, og nu kommer også opfølgeren Jordens arvinger, der fortsætter i samme farverige og dramatiske spor. Og så bliver det obligatoriske kirkebesøg måske en smule mere fascinerende.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af: Det ender med os

England

I en lille engelsk landsby prøver Rosie at redde sin grandtante Lilians gamle slikbutik. Det er ellers noget mod sin vilje, at hun rejser fra sit liv i London, men butikken skal sælges, og langsomt begynder hun da også at falde til blandt de lokale. For der er da også noget dødcharmerende ved de gamle, engelske landsbyer, så måske du også skulle prøve at træde ud af komfortzonen som Rosie, og bytte London-turen ud med en landsbytur? I Rosie Hopkins søde drømme kan man i hvert fald få en forsmag på landsbystemningen – og så skader det ikke, at bogen er spækket med opskrifter på de lækreste søde sager! 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og