En enkeltbillet til Thailand og drømmen om at genopfinde sig selv

Facts


The lonely hearts travel club – Destination Thailand 

af Katy Colins 

Kan købes her

Destination Thailand er første del af fortællingen om Georgia, der bliver forladt ved alteret og kaster sig ud på sit livs rejse – med en enkeltbillet til Thailand og drømmen om at genopfinde sig selv. Bogen er baseret på forfatterens eget liv og udspringer af hendes rejseblog ”Not Wed or Dead”. 

Vi har her på ChriChri, været så heldige at få et kort uddrag fra bogen: 

Jeg følte mig meget alene og meget ked. Jeg talte mine mønter og købte en flaske vand og en pose chips af en gammel, tandløs mand, der skubbede rundt med en blå, ramponeret vogn.

Don’t worry, be happy!” Hans brune læber klaskede sammen, når han lo. Jeg så på hans rynkede ansigt, den vægt, han baksede rundt med, og hvor glad han virkede, og jeg kunne ikke lade være med at smile trist.

”Tak, og i lige måde.”

LÆS OGSÅ: Derfor skal du rejse til Riga 

Jeg nikkede og satte mig hen på kajen. Han gjorde et par dansetrin, skubbede sin vogn videre, ringede med klokken og fortalte alle, at de ikke skulle bekymre sig, men bare være glade. Og nu troede jeg lige, at han havde givet mig et personligt råd. Jeg hvilede benene lidt og drak grådigt af vandet. Mens jeg sad der, så jeg en mindre hytte, jeg ikke havde bemærket tidligere. En gruppe mænd sad foroverbøjede på en gammel bænk og røg, snakkede eller sov. Et par gadehunde lettede ben op af siden på hytten, indtil en af mændene jagede dem væk. Et øjeblik senere vækkede mændene ham, der sov, slukkede deres cigaretter og gik hen imod en lille fiskerbåd, der netop var ved at lægge til. Hund- redvis af måger hang over den beskidte båd og skreg begejstret over lugten af fisk.

Mændene råbte til hinanden og begyndte at hive i reb og løfte tunge sække op på land med deres muskuløse arme. Jeg var fuldkommen hypnotiseret af den synkrone måde, de samarbejdede på: En bøjede sig ned, en anden løftede, den næste trak og den sidste skubbede. Det var vildt at se deres præcise teamwork, og på bare et par minutter havde de læsset lasten af fisk fra båden, op bagpå en vogn og to af dem var nu klar til at køre.

Jeg skulle lige til at rejse mig, gå tilbage til hotellet, hoppe på hovedet i seng og have ondt af mig selv, da jeg så, hvad der var malet bag på fiskerbåden. Bogstaverne skallede meget, men der stod helt afgjort ’Koh Lanta’.

Jeg sprang op og løb over til de mænd, der stadig var tilbage i båden.

”Hej. Halløj!” kaldte jeg og vinkede vildt med begge arme. Den ene af dem, en midaldrende mand med tykt strithår, så op på mig. ”Hej. Taler I engelsk?” Han så på de to andre mænd i båden og nikkede. ”Fantastisk! Sejler I til Koh Lanta?” Han nikkede, og mit hjerte begyndte at hamre. ”Hvornår tager I af sted næste gang?”

Han tørrede sine olieplettede hænder i bukserne og sprang op ved siden af mig. ”I morgen tidlig. Hvorfor?” spurgte han mistænksomt.

”Er der nogen som helst mulighed for, at jeg kan komme med jer?” spurgte jeg ivrigt uden rigtig at gennemtænke min spontane plan. Jeg var høj på adrenalin og selvtillid.

 Et forvirret udtryk strøg hen over hans vejrbidte ansigt. ”Ved du, hvordan man fisker?”

”Jeps,” svarede jeg så selvsikkert, jeg kunne. Min far havde godt nok haft mig med ude og fiske et par gange, da jeg var barn, men jeg havde kedet mig for meget til bare at sidde tålmodigt og glo på ham, så jeg havde plaget ham om, om vi ikke godt kunne tage hjem. Åh, hvor jeg fortrød det nu.

Han så vurderende på mig, som om han forsøgte at finde ud af, om jeg talte sandt. ”Okay. I morgen tidlig klokken seks.”

”Wow, mand! Tusind tak!”
”Kom til tiden. Vi venter ikke på dig.”
”Det lover jeg! Hvor meget skal jeg betale?” Jeg krympede mig og håbede ikke, han ville tage overpris.
Han grinede højt. ”Du betaler i fisk. Tag din tørn og fang os nogle fisk, så skal vi nok sejle dig til Koh Lanta.”
”Godt. Jeps. Okay. Nå, men super. Tak endnu en gang. Vi ses i morgen tidlig!” Han nikkede og hoppede tilbage ombord. Jeg stod rædselsslagen og spændt alene tilbage. Det eneste, jeg skulle gøre, var at fange nogle fisk, og så ville jeg ankomme til The Blue Butterfly i morgen, stolt af mig selv for at have gjort det og ikke have gjort det som alle andre. Jeg fnøs ad det propfyldte billetkon- tor og de godtroende rejsende, der blev lænset for en mindre for- mue. Hvem behøvede en Lonely Planet-rejsebog, når man havde mod og beslutsomhed?

Desværre holdt min selvfedhed kun et par timer.

 LÆS OGSÅ: Insider Guide: Vietnam

Destination Thailand er første bind i Katy Colins serie The Lonely Hearts Travel Club. De to næste bøger i serien, Destination Chile og Destination India, udkommer på dansk til marts og juni 2017. 

The Lonely Hearts Travel Club 

Destination Chile

-Kan købes her-

The Lonely Hearts Travel Club

Destination India

-Kan købes her- 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive