Roskilde Mad Guide – Spis med god samvittighed hele ugen 

Roskilde er ikke bare dåsetun og tørt rugbrød på anden dagen. Roskilde Festival gør sig nemlig umage, i helt særlig grad, for at gøre din festival til et madmekka fyldt med diversitet og nye spændende tilbud. Roskilde har siden 70’erne bygget på ideen om bæredygtighed og det betyder at kravene til de eksisterende madboder er høje når det handler om økologi og bæredygtighed.

LÆS OGSÅ: NorthSide 2017: 10 tips til den bedste festival

I 2017 er 90 % af madbodernes råvarer økologiske, og hver dag arbejder ildsjæle fra Foreningen Det Runde Bord og deres 90 frivillige for at minimere festivalens madspild. Det blev til cirka 35 tons overskudsmad fra festivalens boder sidste år, og denne mad blev sendt ud til socialt udsatte på mere end 75 forskellige modtagersteder.

Derfor kan du i år spise dig mæt i alt fra klassikere til veganske burgere, måske skyllet ned med en æble-ingefær-insekt juice og på den måde bidrage til mindre CO2-udledning, samtidig med at du nyder livet i gummistøvler og bøllehat – SMART!

Her skal vi spise:

Meyers
If it ain’t broken don’t fix it!
Meyers Deli er en klassiker og hvad er Roskilde egentlig uden en flæskestegssandwich, en kanelsnurrer eller lange køer til den gode kaffe, som Meyers hvert år leverer til alle sultne festivaldeltagere. Glem alt om veganske trends og chiagrød for et øjeblik, og giv dig hen til den perfekte blandning af (økologisk) gris, rødkål og lys bolle.

FOODCOURT
Den store populære madhal ved Gloria Zone huser 20 forskellige madboder på festivalen og serverer mad fra hele verden. Stikker humøret i forskellige retninger, kan I helt sikkert finde noget her til enhver smag.

MIKUNA
Er for anden gang med på Roskilde Festival med deres veganske burgere. Burgerholdet blev væltet af den overvældende interesse ved sidste års festival og det med god grund. Der er nemlig på ingen måde gået på kompromis med smagen på de lækre vegetarburgere, som helt sikkert skal opleves!

Madklubben

Madklubben er også taget med på Roskilde festival og servere deres lækre Steak ’n’ Bearnaise Sandwich: Ristet briochebolle fyldt med økologisk tyndsteg fra Nordjylland, lun bearnaise, hjertesalat, tomater og syltede løg.

Prisen er god og du bliver mere end mæt for 65 kr.

LÆS OGSÅ: Sommerens ultimative ‘BFF Bucket List’

Om du er veganer eller bare har fået nok kød på din festival, er der i år krav til alle madboder om minimum én vegetar ret. Hos madklubben byder de på Perlebygrisotto bestående af en cremet blanding af perlebyg og økologisk ost i selskab med broccoli, ærter, asparges, gulerødder og radiser. Her kan du nøjes med en halv portion til 35 kr., eller gå all in med en stor portion til 55 kr.

DÅSEN
Dåsen er ny på Roskilde og konceptet ligger i navnet. Det er nemlig gode, hjemmelavede måltider på dåse. Inspirationen kommer fra de mange unge, der hvert år lever af dåsemad på festivalen. Udover det ligger Dåsen, som eneste af de nævnte, ude på teltpladsen, så du kan spise her hele ugen og ikke kun mens musikpladsen har åben.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide