Værdsæt dine venskaber

Du har selv valgt dine veninder og venner, og de har valgt dig. I har valgt hinanden, fordi I har lyst til et venskab med hinanden. Et venskab er et selvvalgt fællesskab mellem mennesker, der af den ene eller anden grund har brug for hinanden.

LÆS OGSÅ: Gode steder at venindehygge til sommer

Venskaber kan indeholde forskellige grader af tryghed, omsorg, fællesskabsfølelse og samhørighedsfølelse, og alle venskaber er helt unikke. Du og din venindes venskab har en helt særlig kerne – noget der definerer lige præcis jeres venskab. Og I er begge på en særlig måde i relation til hinanden. I fremmer bestemte kvaliteter i hinanden og har opbygget en bestemt dynamik imellem jer.

I gamle dage var relationen til forældre og børn det allervigtigste, og venskabelige relationer lå ikke højt på prioriteringslisten. I dag ser det dog anderledes ud, fordi vi har fået frihed til at vælge selv. Der eksisterer ikke længere en forestilling om, at familien er en fastlåst enhed, hvor man er blodrelaterede. Familie i dag, kan defineres frit af det enkelte individ og det skal vi hylde.

Hvor er det fantastisk, at vi lever i et samfund, hvor vi selv kan vælge hvem vores nærmeste skal være, og at vi løbende kan tage nye mennesker ind, hvis hjertet ønsker det. Og hvor er det fantastisk, at vi i dag i højere grad lever i ligeværdige kærlige venskaber, og ikke kun indgår i gamle hierarkiske forældre/børn-relationer, fordi man ikke føler, man har et valg.

Du er et frit menneske, der lever i et frit land, hvor du selv kan vælge. Vælge dine veninder og venner og selv definere hvem din familie er. Det er altså fedt! Lad os hylde vores fantastiske venner og veninder denne sommer. Opfordringen herfra lyder, at du og dine veninder finder tid til dejligt samvær med hinanden.

LÆS OGSÅ: Venindehygge på budget

Sæt X i kalenderen og glæd dig

Find en dato sammen og få bestilt bord på en lækker restaurant, I godt kunne tænke jer at prøve. Det kan godt være, I først kan finde en dato om 2 måneder, der passer jer begge, men så sætter I bare X dér, og så har I noget at se frem til. Find evt. en deal sammen på bownty.dk, der kan inspirere jer til at prøve noget nyt samtidig med, at I sparer en del penge. I kan også tage en tur i teatret. Måske den nye SKAM-teaterforestilling var noget? Den har premiere til september i det Kongelige Teater i København og kunne være et rigtig hyggeligt veninde-event. I kan jo dresse up og drikke en cocktail inden, hvis I er til det. Det kan være, I hellere vil have popcorn og bland-selv slik i biografen, eller at I har brug for en bytur med drinks og dans. Det kan også være, at det allerbedste ville være at sidde hjemme med en god kop te og bare snakke, snakke, snakke. Hvis I er glade spillefugle, kan brætspilscafé klart anbefales til en sjov spilleaften. Måske skal I på kroophold, spaophold eller på weekendtur sammen til Slovenien! Der er så uendeligt mange muligheder for kvalitetstid, nærvær og oplevelser med dine venner og veninder☺

Værdsæt venskabet

Dine venner og veninder kan hver især noget helt særligt. Hvis du har en veninde som Sana, som udadtil kan virke hård, ved du også at hun vil beskytte og støtte dig lige til det sidste. Har du en veninde som Vilde, som til tider kan virke overfladisk og neurotisk, ved du også hvor fantastisk favnende, tilgivende og omsorgsfuld hun er. Det kan også være, at du har en veninde som Noora, der kan virke bedrevidende og individualistisk, men du ved også hvor sårbar og kærlig hun kan være. Eller måske har du en veninde som følsomme søde Eva, der har mistet sig selv lidt, og som i et forsøg på at finde sig selv, begår fejl undervejs. Men alle disse ting kan du acceptere og tilgive fordi du ved, at du har valgt dine veninder, fordi de hver især er nogle fantastiske mennesker! Så sæt X i kalenderen, og hyld, værdsæt og nyd dine venskaber denne sommer!

Venskaber er noget af det vigtigste i mange menneskers liv, fordi vi herigennem giver og får kærlighed, oplevelser, fællesskab, intimitet, sjov, tryghed og samhørighed med mennesker vi selv har valgt og som også har valgt os. Vi oplever, at vi er betydningsfulde, fordi vi støtter og hjælper dem vi holder af og selv bliver støttet og hjulpet, når vi har brug for det. Vores gode venner og veninder spejler os og vi spejler dem. Venskaber er for rigtig mange mennesker meget afgørende for hvordan vi ser os selv og definerer vores identitet. Og der er ikke noget bedre end et dybt og ægte grineflip med en rigtig god veninde.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og