[single_post_category_name]

Derfor skal du læse en bog i din ferie

”Så læs dog en bog i din ferie …!”

Sådan sagde en ven til mig forleden, da jeg fortalte, at jeg har svært ved at koncentrere mig i længere tid ad gangen. Jeg bliver fristet af wifi ved poolen og timevis af ligegyldig snagen på Facebook i andre folks feriebilleder. Hvor latterligt er det lige? Jeg ligger seriøst på MIN ferie og kigger på andres feriebilleder fra DERES ferie. Jeg har siddet på en solvogn med håndklædet over hovedet, fordi solen skinnede på min iPhone. Det stopper NU! Jeg SKAL blive bedre til at koncentrere mig. Jeg er flov over min adfærd, og jeg vil hermed ændre det.

Mit feriebudskab er, at du skal bruge din ferie på at slappe af og træne din koncentrationsevne.

Du skal ikke gøre andet end at være til stede med dine venner og familie. Du skal ikke nødvendigvis planlægge det næste karriere-move eller bekymre dig om fremtiden. Læs en bog, og bliv bedre til at koncentrere dig.

Jeg vil være mindre mobil og mere paperback

Vores koncentrationsevne er en kernekompetence i mange jobs. De opgaver vi har på vores arbejde, kræver koncentrationsevne og fordybelse. Din ferie er en oplagt mulighed for at træne denne essentielle kompetence.

For mig er evnen til at koncentrere mig, at holde fokus og fordybe mig i én opgave en af de vigtigste kompetencer, jeg har brug for, hvis jeg skal udføre mit job. Det ved jeg også gælder for mange andre ansvarsfulde djøfere i deres jobs. Min koncentrationsevne skal trænes og holdes ved lige. Den skal plejes og beskyttes. Og DET vil jeg bruge min ferie på i år.

Forleden skete dette: 

Jeg have to hele dage for mig selv. Jeg ville læse en bog. Den var på 450 sider. Den var ret tung. Lidt uhandy. Men det var en bog. Sådan en rigtig bog, med forside og bagside. Jeg ville for første gang i lang tid læse en god bog. Lade mig rulle ind i et smukt ordunivers, slippe mine tanker og bekymringer og blot lade mig rive med af en rigtig god historie.

Jeg siger til mig selv, at det er fordi jeg har for travlt til at læse bøger. Men det passer ikke. Jeg har ikke for travlt. Det er bare en dårlig undskyldning.

Jeg blotter min manglende koncentrationsevne

Jeg er blevet for afhængig af min telefon. Det er derfor. Jeg er simpelthen blevet for dårlig til koncentrere mig i så lang tid, som det tager at læse en bog. Jeg er lidt flov over at indrømme det. Men jeg blotter min manglende koncentrationsevne i håb om, at hvis du måske kan nikke genkende til det, at du så også vil tage en bog med på din ferie, lægge mobilen væk og træne din koncentrationsevne i stedet.

BREAKING NEWS og 7 ligegyldige snaps

Tilbage til bogen. Jeg gik i gang med at læse. Jeg læste en halv side og blev forstyrret af en breaking news-besked fra BBC på min iPhone. Theresa May havde dannet regering med det Nordirlandske parti. Jeg læste artiklen. Tjekkede også lige pol.dk for at se, om de havde skrevet noget på dansk. Brugte et kvarter på at Google det engelske valg.

Jeg lagde telefonen. Læste igen bogen. Jeg blev nødt til at læse den første side igen. Jeg læste tre sider. Besked igen på min telefon. En Whats App-besked, syv ligegyldige snaps, en messenger-besked om en aftale på tirsdag og en brummen fra min indboks med ligegyldige mails, jeg ikke har fået slået fra.

Det går ikke!

Hvis jeg ikke bliver bedre til at koncentrere mig, er jeg bange for jeg ikke kan passe mit job.

Jeg kan godt huske tiden før mobil og wifi. Og jeg kommer til at lyde lidt som Onkel Morfar, når jeg siger, at det ER sundt at koble fra. Jeg kan huske ferierne, hvor jeg hverken havde mobiler eller pc’er med. Jeg sov på en strand, med en god paperback, og jeg læste mange bøger. Jeg kom tilbage til Danmark og mit arbejde med et rent sind og en krop, der var afslappet.

NU sletter jeg mine pop up-beskeder

Vores evne til at koncentrere os i længere tid ad gangen er sat på prøve på grund af de sociale medier og det løbende flow af informationer, vi får på vores mobiler. Min egen mobil er indstillet til at give mig breaking news fra New York times, The Guardian, BBC, DR og TV2. Flere gange i timen bipper den og giver mig viden, jeg ikke rigtig har brug for. Jeg sidder naturligvis i skrivende stund og slår alle disse pop up-beskeder fra.

Jeg siger ikke, at du skal være Facebook-fornægter eller droppe al online-kontakt. – men jeg opfordrer til at du laver en strategi for dig og din familie, inden I tager på ferie. Men sæt barren lavt. Din ferie skal være en succes. Én god bog. En lang periode i boguniverset gør underværker.

Hjælp mig. Hvilken bog skal jeg læse?

Hvilken bog skal du læse på din ferie? Fortæl. Jeg må vide, hvilke bøger jeg skal gå i gang med, så jeg kan få trænet min koncentrationsevne igen.

RIGTIG god læselyst og god sommerferie.

Pssst.. Hvis du vil have inspiration til, hvilke 10 bøger, du skal læse i din sommerferie, så læs mere HER

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide