Anmeldelse af: Ilkas arv

Anmeldelse af

Titel: Ilkas arv

 Forfatter: Sara Blædel

Forlag: People’s Press

Udgivet: 3. november 2017

Antal sider: 320

Vejl. pris: 299,95 kr.

Køb bogen her

Charlotte Weisenfeld driver til dagligt bog-bloggen Boginspiration.dk og leverer boganmeldelser, bog-guides, forfatter-interviews m.m. til ChriChri hver måned. I denne måned har Charlotte anmeldt den “Ilkas arv”.

______________

Ilka er rejst til USA, hvor hun har arvet en bedemandsforretning efter sin afdøde far. Han forlod hende og moren for 33 år siden, og Ilka hørte aldrig fra ham igen. Bedemandsforretningen er på fallittens rand, farens nye familie vil ikke have noget med Ilka at gøre, og ingen vil tilsyneladende besvare hendes spørgsmål. Ilka har mest lyst til at dreje nøglen om og rejse hjem.

Men da hun finder et brev, der tyder på, at faren har været udsat for pengeafpresning, begynder Ilka at bore i sagen, og langsomt finder hun frem til sandheden. En sandhed, der er helt anderledes og meget mere grusom, end Ilka har kunnet forestille sig.

”Ilkas arv” er andet bind i Sara Blædels trilogi om bedemandens datter.

Det tog mig kun en enkelt dag at læse ”Ilkas arv”. For det første er det en spændende, hæsblæsende og underholdende historie, hvor der hele tiden sker noget nyt og uventet, der får en til at læse videre. For det andet gør Sara Blædels enkle og levende skrivestil det nemt at forsvinde ind i historien, – og pludselig er man nået til sidste side. Netop Saras skrivestil er en af de væsentligste grunde til, at jeg elsker hendes bøger.

På de sociale medier kritiserer nogle den første bog i serien for at være begivenhedsløs, men det er langt fra tilfældet i ”Ilkas arv”. Personligt kunne jeg godt lide ”Bedemandens datter”, men netop fordi, at der sker så meget i ”Ilkas arv”, er den efter min mening endnu bedre end forgængeren.

Ligesom Ilka skal jeg dog lige vænne mig til alle de skydevåben, der er en del af historien, men de er med til at illustrere, at Ilka befinder sig langt væk fra Danmark og dansk kultur.

Sara Blædel slutter bogen af med lidt af en cliffhanger, og det er virkelig irriterende, men kun fordi, jeg er den utålmodige type, der synes, det er pineri at skulle vente et helt år på resten af historien.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være