Anmeldelse af: Valget

Anmeldelse af

Titel: Valget

Forfatter: Sarah Engell

Forlag: CarlsenPuls

Udgivet: 3. oktober 2017

Antal sider: 347

Vejl. pris: 199,95 kr.

Køb bogen her

Charlotte Weisenfeld driver til dagligt bog-bloggen Boginspiration.dk og leverer boganmeldelser, bog-guides, forfatter-interviews m.m. til ChriChri hver måned. I denne måned har Charlotte anmeldt den “Valget”.

______________

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af: Lev mere, kæmp mindre

18 årige Xenia kan blive den nye frontfigur for Etisk Parti og det yngste medlem i folketinget. Hvis det lykkes, kan hun forhåbentlig gøre den forskel i verden, som hun brænder så meget for. Men da Xenia møder en lille pige fra Syrien, der er helt alene i Danmark, bliver hun sat i noget af et dilemma. Skal hun vælge sine ambitioner og drømme, eller skal hun hjælpe den lille pige med at finde sin familie? Hvor meget ville du ofre for at hjælpe en fremmed?

”Valget” er en rigtig fin historie om næstekærlighed, selvopofrelse og krigen i Syrien. På trods af det alvorlige emne, er historien let fortalt, den fanger læseren og får en til at tænke. Sarah Engell behandler emner som politik og flygtningedebat på en rigtig fin og nuanceret måde, og hun gør det nemt for læseren at involvere sig i historien, – også selvom man ikke er politisk interesseret. For selvom politik spiller en central rolle, så handler historien i endnu højere grad om medmenneskelighed, og den giver en forståelse for, hvad det vil sige at være flygtning i Danmark.

Sarah Engell appellerer i høj grad til læserens følelser (f.eks. ved at lade det være et barn, der har brug for Xenias hjælp), og efterhånden som jeg bevægede mig ind i historien, fik jeg en forventning om, at den virkelig ville komme til at gøre indtryk. Men på trods af den fine historie og det følelsesladet emne, så satte ”Valget” desværre ikke helt det aftryk i mig, som jeg ellers synes, der blev lagt op til.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være