Life&Beyond

Køb kaffen i IKEA og støt kaffebønder i Uganda

Køb kaffen i IKEA og støt kaffebønder i Uganda
Facts

– Hele PÅTÅR kaffeserien er et udvalg af formalet kaffe og hele bønner, der lever op til EU standarder for organisk landbrug samt UTZ standarder for en bæredygtig kaffeproduktion.

– Den nye single-origin variant er tilgængelig i varehusene fra uge 44.

– For hele PÅTÅR serien, som tæller syv varianter, gælder det, at en pose bønner koster 29 kr. og formalet kaffe 45 kr.

Du ved det måske ikke, men IKEA er altså meget andet end møbler og nips, og lige nu lancerer møbelkæden en kaffe, som støtter kaffebønder i Uganda.

LÆS OGSÅ: Perform bedre fysisk med mental træning

Under den eksisterende kaffeserie PÅTÅR lancerer IKEA nu en single-origin kaffe, hvilket betyder, at den er dyrket inden for et enkelt geografisk område. Helt nøjagtig stammer kaffen fra Den Hvide Nil-region i Uganda. De økologisk dyrkede kaffebønner har en sødlig og frugtig smag og den færdige kaffe har en antydning af vanille og karamel. Mmmh.. 

PÅTÅR betyder ’en kop mere’, hvilket nemlig er hvad, IKEA ønsker med kaffen.

”Den særlige udgave af vores PÅTÅR kaffe består af mellemristede kaffebønner, der har en frisk og frugtig smag med en snert af vanilje og karamel. Vi har store ambitioner med kaffen. Den ansvarlige dyrkning og salget af kaffen er med til at forbedre forholdene for befolkningen i lokalområdet i Uganda. Derfor håber vi, at den anderledes og søde smag samt de gode ambitioner giver lyst til at tage en kop mere,” siger Stuart Cowan, Food Manager hos IKEA Danmark.

Som de første, går IKEA foran for at gøre single-origin tilgængelig globalt, og faktisk er Uganda det land i Afrika, der har den største kaffeeksport, men kun 2 procent af eksporten er verificeret og certificeret som bæredygtig kaffe. Hos IKEA håber man derfor, at ved at sikre, at den nye PÅTÅR-kaffe er økologisk dyrket, kan medfører, at mere af Ugandas kaffeproduktion kan dyrkes bæredygtigt fremover.

Så nu kan du altså købe kaffe med god samvittighed, når du shopper i IKEA <3 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *