Din mor har afgørende betydning for, om du stemmer

Hvad er det, der er afgørende for, om vi vælger at stemme til noget som et kommunalvalg eller ej? Det er vores skønne mødre faktisk! Det viser sig, at ens mor er den enkeltfaktor, der har den største indflydelse på, om vi stemmer. 

LÆS OGSÅ: Når sygdom pludselig giver en form for mening

De højt elskede mødre har en stor betydning for mange af de valg, vi træffer i livet. Åbenbart også hvad angår vores valgdeltagelse. Hvis din mor stemmer, er der hele 30 procentpoint sandsynlighed for, at hvis du er i alderen 18-21 år, vil du også stemme. 

Hvad angår din far, så ligger sandsynligheden på 19 procentpoint større end udgangspunktet. Den sociale arvs betydning for din valgdeltagelse er altså overraskende stor, fordi du overtager dine forældres tendens til at stemme eller ej. 

Hvis du selv er mor, kan du således have en stor betydning for dit barns fremtidige valgdeltagelse. Derfor kan det være en god idé, hvis du tager børnene med ned og stemmer – også selvom de ikke er gamle nok til at stemme selv. Gør det til en hyggelig oplevelse for dem, så de, når de bliver gamle nok, føler det er helt naturligt at tage til stemmestederne. 

Er dine børn gamle nok til at stemme, er det oplagt, hvis du minder dem om at komme afsted og få afsat sit kryds på stemmesedlen. 

Ifølge en ny YouGov-undersøgelse viser det sig heldigvis, at der de seneste år har været en tendens til, at forældre har taget deres børn med til stemmestederne lidt oftere. Det er nemlig 50 % af de 18 til 30-årige, som svarer, at de som børn ‘altid’, ‘ofte’ eller ‘som regel’ var med deres forældre henne og stemme ved valg. 

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet