Når sygdom pludselig giver en form for mening

Nogle gange kan livet tage en uventet drejning. En drejning, som vender op og ned på livet, og som på mange måder gør det svært at se positivt på tilværelsen. Det oplevede 21-årige Trine Mosskov fra Aalborg. Men Trine kæmpede sig videre, og har i dag vendt hendes sygdom til en nyopstartet virksomhed.

LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaard: Om kærlighed, prioriteringer og livets største gave

Vi skruer tiden tilbage til den. 29 september i 2016. Trine Mosskov skal opereres i knæet. En tidligere arbejdsskade havde tvunget hende ud i en operation, som i lægeverdenen ville kaldes for ”meget standard”. Udsigterne efter operationen var gode, og Trine var spået til at kunne komme op at gå en uge efter operationen. Men det skulle vise sig at blive en helt anden og mere alvorlig udsigt, end som først spået.

”Jeg havde hørt, at ens ben godt kunne føles lidt underligt de første par dage efter operationen, og at jeg ville kunne gå efter en uge. Det kunne jeg ikke. Mit højre ben var lam fra tå og til lårmuskel. Jeg blev enormt bange og urolig for, hvad der skete.”

Blot fem dage efter operationen blev Trine endnu en gang indlagt. Denne gang med tegn på blodprop i benet. Lægerne kunne konstatere, at der ikke var tale om en blodprop. Hvad det så var, kunne de ikke informere Trine om. Og det var starten på en lang kamp. 

De efterfølgende måneder var Trine tilknyttet en fast fysioterapeut, som ifølge Trine var en kæmpe hjælp. Han introducerede Trine til forskellige træningsformer, og vidste, hvornår han skulle presse hende. Og hvornår han ikke skulle. Men på trods af ihærdig træning og vedholdenhed, blev benet ikke bedre, og Trine måtte acceptere, at krykker og daglig hjælp fra venner og familie var en nødvendig hjælp.

Efter at have presset på systemet, og en brag kamp om at få stillet en diagnose, lykkedes det Trine og hendes familie, at blive taget seriøs, og i starten af februar i år, fik Trine endelig sat ord på hendes sygdom. Trine havde fået en sjælden sygdom. CRPS er refleksdystrofi. En sygdom som kan opstå efter en skade. I Trines tilfælde efter kikkertoperationen i knæet.

”Jeg fik faktisk lidt et chok. Det var en hård besked at få, men det var dejligt med en diagnose. Noget at forholde sig til. Men det betød også, at jeg skulle til at tage fast medicin. Det var absolut ikke sjovt. Jeg tabte mig 10 kilo, og jeg blev enormt svækket på grund af medicinen. Jeg har altid været en meget aktiv pige. Men nu skulle mine dage skemalægges, og jeg kunne hverken træne eller deltage i sociale arrangementer med mine veninder, fordi jeg var så udkørt. Jeg sad jo i kørestol, så det gjorde det ikke nemmere.”

Jeg spørger Trine om, hvad sygdommen har betydet for hende, og hvilke forandringer der har været de største og hårdeste at måtte acceptere. Og jeg mærker tydeligt, at det påvirker Trine. Hun fortæller mig med en noget lavere stemme, at de sociale forandringer har været de værste. Trine havde godt hørt om, at det først er, når man er i stor modgang, at man finder ud af, hvem ens rigtige venner er. Og det måtte Trine skuffet sige sig enig i.

”Jeg skulle ligesom blive syg, før jeg fandt ud af hvem, der var mine rigtige venner. Det er det mest skuffende, som jeg har oplevet. Det var en rigtig hård tid for mig. Jeg har altid været en pige som fløj rundt i byen, og havde mange aftaler. Men nu skulle mine dage skemalægges, og jeg havde pludselig enormt meget tid til overs. Tid som jeg skulle udfylde på en eller anden måde.”

Kedsomhed var startskuddet til nyopstartet virksomhed
Trines hverdag tog form indenfor husets fire vægge. Hun var begrænset af benet, krykkerne og manglen på balance. Trine oplevede pludseligt at være begrænset og tvunget til at tage én dag ad gangen. At finde noget, som hun kunne beskæftige sig med, og få tiden til at gå med. Og det blev netop startskuddet til det, der i dag er Trines helt store tidsrøver og hjertebarn.

”Jeg begyndte at male, og jeg kunne godt se, at det jeg malede ikke var helt dumt. Og nu havde jeg tiden til at gå og tænke derhjemme, og så kom jeg på idéen, at jeg ville starte mit eget firma. Et firma som tager udgangspunkt i mine prints, og som er meget sigende om mig og min sygdom. Mosskov Projects hedder firmaet, og jeg er bare hammer stolt over, at jeg har skabt min egen virksomhed.”

Trines liv tog en meget uventet drejning tilbage i 2016. Men efter nogle måneders hårde kampe, fandt Trine ’lyset’ og fik vendt sygdommen til en beskæftigelse. I dag har Trine en nyopstartet virksomhed som stille og roligt kører, og som Trine har håb for. Som Trine slutter af med at fortælle mig, så var der måske nok en mening med, at hun blev syg.

I kan finde læse mere om Trines vej mod at blive selvstændig og se hendes produkter på enten Facebooksiden Mosskov Projects, Instagram af samme navn eller tage et kig på hendes hjemmeside mosskovprojetcs.dk
Tak til Trine for at fortælle hendes historie, og åbne op for en svær periode i hendes liv.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450