Simone Thorup Eriksen: Mine bedste juleminder

Vores yndlingsillustrator, Simone Thorup Eriksen, er i øjeblikket aktuel med julebogen ‘Simones juleklip’ i samarbejde med ChriChri Journal. I den forbindelse – og fordi der i dag er præcis en måned til jul (!) – har vi taget en lille snak med Simone om, hvad julen betyder for hende, om det har ændret sig, efter hun er blevet mor til sine to piger Haley og Ellie og om hendes egne bedste juleminder… Vil du have fingrene i Simones skønne julebog, kan den købes HER..

LÆS OGSÅ: Julebogen, du ikke må snyde dig selv for

Mit forhold til jul…
Jeg elsker julen! Det er min yndlingstid på året. Min jul starter d. 1. december, når vi pynter huset op. Jeg har en efterhånden ret stor samling af julepynt. En del hjemmelavet, både af mig, Haley & Ellie. Den 1. december henter jeg kasserne ned fra loftet, og hvert år går vi på opdagelse i kasser fyldte med minder. Jeg elsker det.

Jeg elsker de traditioner, der er i forbindelse med julen, og at vi giver os tid til at fordybe os sammen. Jeg nyder at se julekalender hver aften. Jeg holder af at sidde indenfor med stearinlys tændt, pebernødder i skålen og hygge rundt om bordet. Det er som om, at det er helt okay, at alting går lidt langsommere i julen, og at man fokuserer på at tilbringe tid med familie og venner. 

Hvordan vi holder jul…
Vi holder jul sammen hjemme hos os. Det har vi gjort siden vi fik Haley (og flyttede til et hus, hvor vi kan være i alle sammen) så både mine og Sørens forældre og søskende kommer her hvert år – og på skift min Farfar – pigernes oldefar. Det er en helt traditionel jul med kirkebesøg, and, flæskesteg, kartofler og brun sauce og selvfølgelig ris a la mande. Min far tænder lysene på juletræet, mens vi andre går ud, så kommer vi ind, og det hele er smukt og magisk når de er tændt. Så er der sang omkring juletræet, åbne gaver, spise masser af slik og stearinlys der brænder. Sådan som jeg beskriver den her, har den været hvert år, så længe jeg kan huske det.

Mit forhold til julen, efter jeg er blevet mor…
Julen er blevet magisk igen. Haley og Ellies øjne, der stråler af glæde, når huset er pyntet op. Troen på julemanden. De små fødder, der løber op for at åbne kalendergave, inden de nærmest er vågne.  Jeg elsker forventningens glæde, troen på julemanden, at se julekalender hver eneste dag. 

Haley og Ellie, der løber rundt i skoven og ikke kan vælge, hvilket juletræ der er det smukkeste, når vi skal fælde det. At både Ellie, Haley & jeg har ens julenederdele og nissehuer og hører masser af julemusik. Vi kan ca. alle sange fra Pyrus og Krummernes jul.

Mit bedste juleminde…
En særlig ting er, at Søren og jeg (og nu også Haley efter hun er blevet stor) ser julekalender sammen hver aften alle dage i december. Det har vi gjort i alle de år, vi har været sammen og det er simpelthen SÅ hyggeligt, at aftenen er dedikeret til julehygge, ikke noget med lige at arbejde, men bare smide sig på sofaen sammen og putte, mens vi ser årets julekalender.

Min families juletraditioner…
Den 23. december mødes vi altid og spiser risengrød hele familien. Når vi har spist, henter min far juletræet ind, og vi pynter det i fællesskab. Juleaftensdag mødes vi altid hele familien med onkler, tanter, kusiner og fætter og bytter gaver. Min Far og jeg går altid i kirke om eftermiddagen – den tradition håber jeg Haley & Ellie vil være med til, når de bliver lidt større. Der er simpelthen en særlig stemning i kirken julleaften. Når vi, efter god mad og ris a la mande, er klar til at åbne gaver, finder børnene en gave under træet, vi åbner på skift, og ser hvad hinanden får.


Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være