[single_post_category_name]

Anmeldelse af: Dage med mildhed, modgang og mirakler

Artiklen indeholder reklamelinks

Charlotte Weisenfeld driver til dagligt bog-bloggen Boginspiration.dk og leverer boganmeldelser, bog-guides, forfatter-interviews m.m. til ChriChri hver måned. I denne måned har Charlotte anmeldt ‘Dage med mildhed, modgang og mirakler‘ af Hella Joof.

_____________________________________

Jeg anede ikke, hvad en almanak var, da jeg første gang læste om Hella Joofs almanak Dage med mildhed, modgang og mirakler. Derfor vidste jeg heller ikke, hvad jeg skulle forvente af bogen, og jeg blev ikke rigtig klogere, da jeg forsøgte at læse om den på nettet. Men jeg forestillede mig, at den måtte være noget lig Papmaché-reglen, hvor Hella gav sit bud på 25 gode leveregler.
De to bøger minder også en hel del om hinanden. Men en almanak er en form for kalender med små fortællinger knyttet til den enkelte dag. Så i stedet for 25 råd fra Hella, får du nu 365 dage med fine råd og opmuntrende ord til enhver lejlighed.
Dage med mildhed, modgang og mirakler er en bog om glæde og lykke, fortvivlelse, sorg og vrede. Hella kommer hele vejen rundt. F.eks. er det helt okay, at du på Bitterdag er vred på hele verden. På Vaskedag giver Hella gode råd til vask af uld –og silke. På Blomsterdag glæder du dig selv med friske blomster og på Smid ud-dag, – der smider du ud. Der er faktisk mange gode dage, så det har været svært at vælge, hvilke jeg skulle hive frem her. Der er også enkelte dage, jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skal stille op med. F.eks. Fladt baghoved-dag, hvor Hellas råd er at bruge turban. Det må være en af de dage, du slår op på, når du har brug for en ekstra portion Hella. For selvom Dage med mildhed, modgang og mirakler sagtens kan læses fortløbende, så vil jeg anbefale, at du enten tager et par dage ad gangen eller bruger bogen som opslagsværk, når du har brug for et smil eller lidt opbakning. Der er et indeks bagerst i bogen, så du hurtigt kan finde frem til den dag, du har brug for. F.eks. står Lortedag under L.
Hvis du læser hele bogen på én gang, bliver dagene hurtigt svære at skelne fra hinanden, og budskaberne drukner. Så bogen bliver både mere underholdende og gør et større indtryk, hvis den læses i mindre bider.

Dage med mildhed, modgang og mirakler er skrevet i bedste Hella-stil med samme varme og humor som Papmaché-reglen. Man kan næsten høre Hellas stemme, når man læser. Så hvis du ligesom mig er Hella-fan, og du elskede Papmaché-reglen og gerne vil have mere i samme dur, så bør du næsten læse Dage med mildhed, modgang og mirakler.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide