Bæredygtig julerengøring

Bio

Camilla Schram er iværksætteren bag virksomheden Humdakin, der er moderne og ikke mindst bæredygtige rengøringsmidler. Derudover er de miljø- og hudvenlige, så man ikke skal være bange for at slå ud eller udvikle allergi.

Julen er lig med hygge, lys, god mad og en nostalgisk følelse af julemagi. Men før at julefreden kan sænke sig, skal man sørge for at rammerne er på plads. Det gælder selvfølgelig også et rent og pænt hjem. Tanken om, at man giver sin familie et trygt og rent hjem er næsten også den bedste julegave man kunne ønske sig!

Hvad er endnu bedre end at gøre rent i julen? At gøre det på en bæredygtig måde selvfølgelig! En bæredygtig tankegang og miljøvenlige alternativer er faktisk slet ikke uoverskueligt. Men vi vil gerne hjælpe med lige præcis hvordan man gør det. Endnu vigtigere er det for os at fortælle, at lidt også gør noget! Det er ikke de store ændringer der skal til, for at man alligevel kan gøre en forskel.

 

Bæredygtig rengøring

Tip nr. 1: Følg anbefalinger til dosering og brug produkter af koncentrat

En af de nemmeste måder, hvor man kan sørge for at få en mere bæredygtig rengøring, er at følge doseringsanvisninger! Vi er vokset op med en tankegang om, at mere er bedre. Jo mere rengøringsprodukt, jo renere bliver det – men det passer ikke! Det gælder både for tøjvask og rengøring, at det når et vist punkt hvor mere produkt er overflødigt og bare ender med at blive vasket ud i afløbet. Brug derfor ikke mere produkt end anbefalet. Dit tøj eller hjem bliver ikke renere af det, men det er til gengæld mere belastende for miljøet.

Hvis man finder produkter som er koncentreret, skal der endnu mindre produkt til! For eksempel er vores universal rengøringsprodukt så drøj i brug, at der kun skal en teske af det, i vores spray flaske, og så fylder man vand i resten. Det vil sige at man faktisk har op til 200 genopfyldninger af vores universal rengøring – og den er stadig effektiv! Alle vores rengøringsprodukter er lige så drøje i brug, så man får en effektiv rengøring, uden at gå på kompromis med miljøet

 

Tip nr. 2: Undersøg lidt omkring dine rengøringsprodukter

Der er faktisk mange unødvendige ingredienser i de produkter vi bruger nu, hvad end det er rengøringsprodukter, creme, håndsæbe osv. For eksempel hårde konserveringsmidler, kemisk parfume, parabener og andre stoffer som kan være hormonforstyrrende, er ikke nødvendige for at kunne køre noget rent. Tænk over hvad du skal bruge dit produkt til, og undersøge hvilke ingredienser er nødvendig og hvilke ikke er. På den måde kan du skære nogle ingredienser fra, som ikke er så gode for miljøet.

 

Tip nr. 3: Brug klude af økologisk bomuld

Mange kender til de forskellig farvede klude, som man bare smider væk når de er lidt slidte. Men har du tænkt over hvad der sker med dem, når du smider dem ud? Kludene har mikroplast i, som ender i naturen. Selvom at der ikke er kæmpe mængder mikroplast sådan en farverig klud, kan det gøre en forskel, hvis vi alle vælger dem fra. Humdakin har valgt kun at producere tekstiler, herunder karklude, lavet med GOTs certificeret økologisk bomuld. En GOTS certificering betyder at det økologiske bomuld bliver dyrket og fremstillet på en bæredygtig måde. Udover krav inden for miljø, bliver der også stillet krav om socialt ansvar igennem hele processen og i hele verdenen. Lige meget om det er karklude, viskestykker, håndklæder, tøj etc. man skal købe, så overvej den bæredygtige alternativ med en GOTS certificering. Det er igen en lille ændring i ens rutine, som faktisk gør en stor forskel.

 

Julerengøring tips

Nu når du har styr på dine bæredygtige rengøringsprodukter, kan du gå i gang med en bæredygtig julerengøring! Gør det nemt for dig selv og husk at holde rent frem for at gøre rent. Lidt hver dag betyder at du ikke lige pludselig står og skal tage en hel dag ud af kalenderen, for at få dit hjem rent. I julemåneden er der nogle ekstra ting man kan gøre for at holde huset rent og klar til julehygge.

 

Tip nr.1: Vask ovnen

For mange er maden deres yndlingsdel ved julen, og det kan vi godt forstå! Før at du kommer alt for godt i gang med bagning og madlavning, så sørg for at gøre din ovn ordentlig rent. Man kan selvfølgelig bruge den traditionelle måde, hvor man smører ovnen med brun sæbe og har den tændt. Her hos Humdakin bruger vi faktisk bare vores dish soap, fordi den er super effektiv til at fjerne snavs!

  1. Tag alle bageplader ud og gør dem rent individuelt. Hvis de ikke er meget beskidte, kan man godt bruge universalrengøringsmidlet til at tørre dem af. Hvis der sidder lidt snavs og madrester, så brug varmt vand og vores dish soap til at vaske af med. Hvis der er noget som sidder ekstra godt fast, så brug en stålsvamp og dish soap, til forsigtigt at skrubbe lidt.
  2. Lav en blanding af varm vand og dish soap. Brug en karklud eller svamp og tør ovnen af indvendigt. Tag en ny, ren klud, vrid den i varmt vand og tør efter.
  3. Husk glasset, håndtaget og knapperne på ydersiden.

 

Tip nr. 2: Vask alle tekstiler i stuen!

Julen byder på mange hyggestunder i stuen. Derfor er det en god ide at få vasket nogle af de tekstiler man bruger allermest i december – nemlig sit gulvtæppe, pudebetræk, og hyggetæpper! Brug et mildt vaskemiddel og skyllemiddel, ligesom dem fra Humdakin, og vask ikke på høje grader. Det bliver så dejligt at sidde med friske og velduftende puder og tæpper i sofaen – som forresten også lige skal have en tur med støvsugeren!

 

Tip nr. 3: Pre- julepynt rengøring!

Når du skal til at pynte op til jul, kan du lige så godt gribe chancen for at støve reoler, lister, hylder osv af. Giv dig selv den regel, at før du stiller eller hænger din julepynt, skal du lige tørre hele den overflade af med universalrengøring. Når du alligevel er i gang med julemusikken og har fundet det nostalgiske julepynt frem, gør det ingen forskel at bruge en ekstra 10 sekunder på lige at tørre af først!  Det samme kan du gøre, når du skal til at pakke det hele ned igen.

Lav en sprayflaske med Humdakins universalrengøring, så du nemt kan have det med dig rundt!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive