[single_post_category_name]

Camillas Juleforberedelser

Jeg er nok ikke alene om at elske jul. Jeg kender ikke noget bedre end at sidde med mine børn og lytte til julemusik, spise pebernødder og lave julepynt. Der er bare et eller andet magisk og nostalgisk ved jul som gør, at jeg glæder mig til det hele året. Hvis man ligesom mig glæder sig til jule hele året, kan juleforberedelserne næsten ikke starte for tidligt! Jeg har for eksempel pyntet kontoret op 2 uger inden december starter – det er mine to søde ansatte heldigvis helt med på! Hvis man mangler lidt inspiration til hvordan man kan bedst forberede sig på den travle juletid, så har jeg heldigvis en liste som jeg selv bruger hver år.

 

Planlæg dine juletraditioner!

Alle familier har forskellige traditioner i julen, og det er noget af det hyggeligste ved julen. Desværre tror jeg, at alle har prøvet at stå midt i december og føle, at man ikke har nået noget som helst! Hverdagen (og arbejde!) har det jo med at tage lidt over. Men her er plejer jeg så at sætte mig ned med familien før december starter og sætte hyggestunder i kalenderen! Sæt tid af til den store bagedag, til at hente juletræet og til at invitere vennerne over til gløgg. Det er så vigtigt, at vi giver os selv tid til at grine og slappe af med familie og venner, og her er juletraditioner bare den perfekte undskyldning.

 

Nogle af de juletraditioner, som jeg har skrevet ind i kalenderen er:

 1. Gå en tur i vores skov og samle grønt og grene ind til hjemmet. Jeg elsker, at pynte mit hjem med ting børnene har fundet i skoven. Det giver et flot nordisk look – og så er det jo nemt og – endnu bedre – helt nedbrydeligt, når man er færdig med det!
 2. Inviter min familie hjem til os til gløgg og blomsterbinding. Vi har en del blomsterbindere i min familie, og jeg har selv arbejdet med det, så blomster er bare en del af mig og Humdakin. Det er både nemt og hyggeligt at lave sin egen adventskrans, og børnene elsker det.
 3. Julemarked! Der er mange af dem, og det er simpelthen så hyggeligt. Man støtter op omkring lokale kunstnere og kommer hurtigt i julestemning. Jeg tjekker i starten af november hvilke weekender mine yndlings markeder er, og skriver dem i kalenderen med det samme.

 

Julerengøring

Mottoet i min virksomhed, Humdakin, er jo “Organize, Clean and Style”, og det gælder selvfølgelig også i julen! For mig er det vigtigt at holde rent frem for at gøre rent. Det vil sige, at man ofte tager sin universalrengøring og tørre overflader af, kører støvsugeren rundt og vasker op. Specielt i den travle julemåned er det rart at holde ens hjem rent, frem for kun at gøre det en gang om ugen. Selvom at jeg holder rent i hverdagen, har jeg stadig min store julerengøring dag! Et par dage før jul gør jeg hovedrent, og tager alle de steder, man ikke når i hverdagen. Det handler bare om at sætte julemusikken på, spise en pebernød indimellem, og glæde sig til et rent hjem og et glas gløgg efter! Med et rent hus kan jeg slappe mere af og lade julefreden rigtig sænke sig.

Her er 5 ting, jeg gør for at holde rent i hverdagen:

 1. Luft ud! Sørg for at der er gennemtræk i mindst 5 minutter. Det er vigtigt for indemiljøet, specielt når man bruger mange timer indenfor om vinteren.
 2. Jeg bruger mit universalrengøringsprodukt hver dag til køkkenet, spisebordet og sofabordet. Det tager kun et par minutter, og så dufter det dejligt rent over det hele.
 3. Ryd de små bunker af rod op. Det kan virke uoverskueligt hvis man har små børn, men bare 15 minutter hver dag på at lægge rod væk gør en kæmpe forskel!
 4. Tag opvasken med det samme! Jeg elsker at bruge min opvaskemiddel med duft af salvie og havtorn, så det gør det lidt sjovere at tage opvasken. Når det er gjort, er køkkenet både pænere og renere!
 5. Skift din karklud og viskestykke en gang om dagen, og badeværelsestekstiler hver anden dag. Så sørger man for den bedste hygiejne muligt.

 

Gaver

De fleste kan nok ikke undgå at tænke på gaver i juletiden. Det er meget forskelligt, hvad man har af gavetraditioner i familien, men i vores giver vi alle gaver til hinanden, og børnene får pakkekalendere. Selv nu hvor jeg har tre børn, får de stadig pakkekalender hver dag! Det er altså mange små gaver. Der er nok mange ligesom mig, som har en lang gaveliste, og det kan godt være stressende. Men derfor er det så vigtigt, at man går tidligt i gang med at planlægge gaver! Det at give en gave til nogen skal være en glæde og efterlade en dejlig følelse – det skal ikke gøre dig stresset! Derfor gør jeg disse tre ting, for at sikre at gaveindkøb forbliver en af mine yndlingstraditioner.

 1. Jeg elsker at lave lister, så jeg har selvfølgelig en liste klar allerede fra september, hvor jeg skriver gave ideer ned til min familie. Jeg lytter rigtig godt efter, hvis min familie udtaler sig om noget de mangler.
 2. Når december nærmer sig, sørger jeg for at spørge efter ønsker for dem jeg mangler gaveidéer til.
 3. I starten af december deler jeg min liste op efter butikker! Så ved jeg lige præcis hvor jeg kan finde alle de gaver jeg skal købe, og jeg kan lige så stille og roligt gå og købe gaver når muligheden er der.
 4. I midten af december tager jeg en hyggelig shopping dag med min mor, søster og datter. Vi gør det til en udflugt og spiser frokost sammen. Så kan jeg få købt de sidste gaver jeg mangler, men jeg behøves ikke løbe frem og tilbage i diverse butikker, og samtidig får lidt kvalitetstid med familien.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide