Sådan undgår du julestress

Det skal være så perfekt: de lækreste gaver, smukt julepynt, sjove fester og hyggelige familiesammenkomster. Desværre er december ikke længere end alle andre måneder, og det kan være svært at nå det hele, inden juleaften står for døren. Men bare rolig! Bjarne Toftegård, stressekspert hos Forebyg Stress, giver dig her 6 gode råd til, hvordan du undgår julestress.

Vær i god tid!
Jo bedre tid du er i, jo større mulighed er der også for, at du rent faktisk når alt det, du skal. Prøv derfor at planlægge julemåneden, så du ikke står med alle julegaveindkøbene weekenden før juleaften.

Vær realistisk!
Overvej, hvad der kan lade sig gøre med de muligheder, du har til rådighed.

 LÆS OGSÅ: Shop Christianes julesweater

Hav fokus på det, som er vigtigst for dig
SKAL brunkagerne for eksempel laves fra bunden, eller er det ok, at du køber en færdiglavet dej? Vi gør nemlig ret tit ting, fordi vi plejer at gøre det og ikke nødvendigvis fordi, at vi skal eller har lyst.

Giv dig selv lov til at lave nye traditioner og til at ændre på de gamle
Julestress opstår ofte, grundet de forventninger vi har til os selv og hinanden. Det er derfor vigtigt, at du giver dig selv lov til at ændre på traditionerne, så du ikke får dårlig samvittighed over det.

LÆS OGSÅ: Christiane: Det ønsker jeg mig til jul

Juleaften er selvfølgelig højdepunktet!
Men det kan være rigtig svært at få en god juleaften, hvis vi har gået og stresset i flere dage op til jul. Sørg derfor for at stresse ned flere dage før jul, så du er mentalt klar til juleaften.

Vær forberedt på, at juleaften ikke bliver perfekt
Det er for eksempel ikke juleaften, at man skal opdrage på børnene – det kan man gøre alle andre dage. Og det uperfekte kan altså også være rigtig hyggeligt og udgøre en dejlig juleaften.

Glædelig stressfri jul 🙂

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være