10 små ting der gør dig til en bedre veninde

Du vil opleve at venskaber kommer og går, og det ændrer sig naturligt i takt med at du vokser op. Der er alle slags venner – venner fra folkeskolen, fra kollegiet, fra arbejdet, venner du har mødt i et tilfældigt forum, venner der føles som familie og venner som ikke er andet end bekendtskaber. 

Man kan altid blive en bedre veninde, og med det sagt, menes der, at der er masser af små ting, som du kan gøre, og som kan gøre en reel forskel. Vi giver dig her 10 små måder, hvorpå du kan blive en bedre veninde.

1. Lyt 
Det kan være foruroligende når en person du holder af, ikke lytter til det du forsøger at fortælle dem. Alle kan blive distraheret, men at være en god veninde indebærer det at være en god lytter. Men hvorfor er det så vigtigt, at du lytter? Det er vigtigt fordi de kendetegnet for et godt venskab, og dernæst viser det at du interesserer dig for din veninde. Det giver dig også mulighed for at lære din veninde endnu bedre at kende!

2. Hold på en hemmelighed
Der er ikke noget værre end folk der ikke kan holde på en hemmelighed. Det forstærker dit venskab, såfremt at viser den tillid og holder på de hemmeligheder din veninde måtte fortælle dig.

3. Stil spørgsmål 
Lige såvel det handler om at lytte, så handler det også om at stille spørgsmål. Stil spørgsmål til din veninder, og spørg hvordan de har det, og tag ikke ”jeg har det fint” som et svar.

LÆS OGSÅ: 10 ting kun du og din BFF taler om (Når i er alene)

4. Vær empatisk 
Vær opmærksom og empatisk over for dine veninder. Empati giver dig mulighed for at være sammen med dine veninder på en anden måde og vise at du virkelig forstår dem, og ved hvordan de føler.

5. Tag dig tid til dem 
Stærke venskaber tager tid og kræver opmærksomhed. Selvfølgelig vil der altid være perioder, hvor I begge kan have meget at se til, og det derfor er sværere at mødes med jævne mellemrum. Men forsøg at tage dig tid til dem, selvom det måske kun lige gælder en hurtig kaffe på den nærliggende cafe.

6. Sig undskyld 
Det kan ske for alle og enhver, at man begår en fejl, som du derfor bliver nødt til at sige undskyld for. Du er en god veninde, hvis du indser hvis du har lavet en fejl, og siger undskyld for det. Det kræver det ofte for at komme videre.

7. Mød op 
Mange vil hellere aflyse deres planer i sidste øjeblik til fordel for take-away og serier. Vær den gode veninde der dukker op, også selvom det ikke er det du har allermest lyst til på dette tidspunkt.

LÆS OGSÅ: Ting vi kvinder gør i al hemmelighed

8. Vær tilstede 
Der er rigtig mange ting der er med til at forstyrre en. Herunder kan nævnes notifikationer fra sociale medier, beskeder og e-mails. Lad ikke dette forstyrre dig, for hvis du ønsker at være en bedre veninde, så kræver det også at du er tilstede, når I er sammen.

9. Tal ikke bag deres ryg 
Hvis du ønsker at blive en bedre veninde, så skal du ikke tage bag deres rygge. Vær den der er der for at fejre de gode tider, og vær den der giver en skulder til at læne sig op ad i de hårde tider.

10. Glem ikke dig selv 
Hvis du gerne vil være en god veninde, så er det vigtigt, at du ikke glemmer dig selv. Evnen til at elske dig selv og sætte dig selv først, giver energi til virkelig at være til stede og have overskud til dine veninder. Du kan jo ikke give, hvad du ikke har.

Kilde: thelist.com 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og