Life&Beyond

Guide: 10 podcasts til efterårsferien

INDEHOLDER REKLAMELINKS

Pssst… Få 14 dages gratis abonnement hos Podimo her

Podcasts er det nye sort – man kan have det i ørene, når man er på farten, på pinden, på den lade side i sofaen og ikke mindst når man holder ferie, som nogle af jer nok gør. Her får du Thit Lunds guide til 10 gode podcast, du kan forkæle ørerne med.

I kan finde flere Aarhus-anbefalinger på Thits blog eller på Instagram.

LÆS OGSÅ: Bloggernes bedste tips til Odense

10 gode podcast til ferien

 1. Den kreative forretning
  Hvordan tjener man penge på sin kreativitet? Hvornår går noget fra hobby til arbejde? Og hvordan driver man en kreativ forretning? Det er nogle af de spørgsmål, Signe Sylvester svarer på i sit business-podcast. Det er især relevant, hvis man arbejder inden for den kreative verden.
 2. Noget om Emma
  Noget om Emma er et podcast, der handler om at forelske sig, miste og stadig elske. Kort sagt. Serien handler om den unge Vitus, der forelsker sig i Emma, som han på tragisk vis må sige farvel til igen. Den er tårevædet men fin og tankevækkende.
 3. Hjernekassen på P1
  Jeg kan synes, de mest skøre ting er spændende. Som hvordan for tidligt fødte kan overleve, hvad ordblindhed skyldes, og hvor sunde vi danskere egentlig er. Det undersøger Peter Lund Madsen i sit podcast, hvor han får besøg af spændende forskere indenfor alle mulige hjørner af videnskaben.
 4. Høje hæle og store beslutninger
  Der findes så mange seje kvinder i Danmark. Desværre er der bare meget få af dem, der sidder på lederposter i dansk erhvervsliv. I podcastet er Sophie Bech, leder i det kreative erhverv, på vej ud i et karriereskifte, og i jagten på lederjobbet får hun både kortlagt sine egne lederkompetencer (og mangel på samme) samtidig med, at hun snakker med de sejeste kvinder inden for dansk erhvervsliv om, hvordan man får karriere og privatliv til at gå op en højere enhed.
 5. Et år uden Anja
  Hvordan kan man begå selvmord, når man lige har født sit ønskebarn? Det prøver Anjas kæreste at sætte ord på et år efter, at Anja begik selvmord fra toppen af Rundetårn. En barsk og tankevækkende historie, der sætter ord og billeder på fødselsdepressioner.
 6. Alt er nu
  I stil med ‘Historien om Emma’ handler ‘Alt er nu’ om kærlig, forelskelse og sygdom. I podcastserien møder man det unge kærestepar Stine og Titan, der har store planer for fremtiden – de skal giftes, have børn og leve sammen. Den drøm bliver sat ud af kurs, fordi Stines liv fra den ene dag til den anden bliver forandret.
 7. Robert og Thetanerne
  Faktisk kan jeg anbefale alle Politikens podcast. Senest har jeg hørt Robert og Thetanerne, der er lavet af Third Ear. Serien handler om Robert, der langsomt bliver lullet ind i Science Technology, og som, inden han har set sig om, har svært ved at komme ud igen. En virkelig spændende serie, hvis man interesserer sig for tro og religion.
 8. Kvinden med den tunge kuffert
  Hvis man er ny i podcast-verdenen, vil jeg anbefale, at man lytter til ‘Kvinden med den tunge kuffert’, der også er lavet af Third Ear. Historien er fuldstændig utrolig, og man bliver bidt af at finde ud af, hvem kvinden der går fra kloster til kloster i Danmark, og snyder alle på sin vej, er.
 9. After The Jump
  Kigger vi til udlandet, kan jeg kun anbefale at ligge øre til After the Jump, som er et af de bedste og mest velproducerede podcasts, jeg nogensinde har hørt. I podcastet har Grace Bonney besøg af forskellige kreative personligheder, hvor de diskuterer alt fra personlig branding til, hvordan man booster sin kreativitet. Det er virkelig et lyt værd, og hver eneste gang jeg har lagt øre til Graces seje gæster, er jeg fyldt med nyvundet energi og motivation. Især kan jeg anbefale afsnit #20 ”Becoming your brand” og #81 ”Turning Jealousy into motivation”.
 10. Det perfekte offer
  Hvordan kan en nattevagt forgribe sig på en kvindelig patient i psykiatrien i København? Det prøver P1 at sætte ord på ved at lade kvinden selv komme til orde. Podcastet gør ondt helt ind i hjertet, men det er stærk kvinde og en stærk historie, der skal høres.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *