Sådan kommer du godt i gang med forårsrengøringen

Denne artikel er oprindeligt bragt i ChriChri-magasinet The Positive Issue. Du kan blive abonnent her.

Når sol og forår trænger ind i dit hjem bliver spindelvæv, fedtfingre og gule rander pludseligt synlige. Yikes! Foråret er derfor den helt rette motivation til en ordentlig omgang hovedrengøring. Og hvem er i den forbindelse en bedre allieret end Fru Grøn? Hun er nemlig en vaskeægte husholdningsøkonom fra Sorø, som gladeligt deler ud af sine yderst effektive, grønne og billige husmortricks. Vores hjem har helt sikkert aldrig været så rene som nu! Hvis dit hjem også kunne trænge til en omgang brun sæbe, så gør dig selv en tjeneste og læs med her.

LÆS OGSÅ:  Sådan træner du mens du gør rent

Skinner din ovn? 

Hvis du er heldig, har din ovn et selvrensende program, der selv fjerner fedt og fastbrændt smuds, hvis blot du trykker på den rigtige knap. Men det er der jo ikke meget sjov ved, vel? Knofedt er derimod sjovt! Fru Grøn anbefaler derfor, at du smører din ovn ind i krystalsæbe og lader ovnen stå sådan over natten, så det fastbrændte skidt er let at få af dagen efter. Bradepander, udtræksskinner og ovnribber lægger du også i blød – eventuelt i rengøringsvandet fra dagen før – tilsat lidt salmiakspiritus så pH-værdien er høj.

Dagen efter fjerner du fedtet med en STOR skuresvamp. De fleste har en tendens til at bruge små skuresvampe, men som Fru Grøn siger, så er det vigtigt, at man har værktøjet i orden, så frem med de store svampe.

Væk med radiator-støvet, tak! 

Radiatoren er stor nok til at passe sig selv, så den behøver du ikke gøre rent så tit. Det er dog ikke ensbetydende med, at den ALDRIG skal rengøres –  den samler nemlig ret meget støv. For at gøre radiatoren skinnende, skal du bruge: støvkost med skaft, flaskerenser og en microfiberklud. Er du klar?

Støvkosten bruger du til at fjerne støv, hvor det er muligt. De steder, hvor støvkosten bliver for stor, kan du i stedet bruge flaskerenseren. Begge stikker du ned i riller og åbninger i radiatoren. Til at vaske overfladen på radiatoren bruger du kluden. Her kan du enten bruge en fugtig klud eller vaskemiddel blandet med vand, alt efter hvor beskidt den er.

Mange radiatorer har en stor overflade, der er riflet og svær at komme til. Er du indehaver af sådan en krabat, skal du have fat i en støvsuger. Her kan man købe et mundstykke lavet specielt til at rengøre radiatorer. Vupti! Din radiator er hvid igen.

Beskidte vindueskarme er so last year 

Hemmeligheden bag rene vindueskarme er varmt vand, rengøringsmiddel og et lille skvæt salmiakspiritus –  og nå ja – en tandbørste. Tandbørsten kan nemlig komme ind i alle hjørner og kanter og få fjernet alt snavs. Som Fru Grøn siger ”Husk lige tandbørsten”.

Afkalk kaffemaskinen

Din kaffemaskine og elkedel bruger ikke særlig meget energi – i hvert fald ikke medmindre de er fulde af kalk. Det er derfor en rigtig god idé at vedligeholde apparaterne. Det kan være lidt forskelligt, hvornår maskinen trænger til afkalkning. Fru Grøn bruger tricket, hvor hun tæller 50 kaffefiltre op, og når de så er brugt, er det tid til en afkalkning!

Når du skal afkalke, skal du starte med at sætte et kaffefilter i maskinen. Det opsamler nemlig noget af kalkopløsningen. Hæld også gerne det vand ud, som sidder i maskinen, og fyld så 4 dl vand og 1 dl eddikesyre i beholderen. Man kan købe produkter lavet til at fjerne kalk, men de er ofte dyrere end Fru Grøns simple eddikesyre-råd. Tænd derefter for maskinen i fem minutter, så eddikesyren kan komme ind i rørene., og sluk så. Det giver syren tid til at opløse kalken. Når jobbet er klaret, kan du bruge eddikesyre-opløsningen til at afkalke elkedlen. Eller du kan gemme opløsningen i en flaske til næste gang de 50 kaffefiltre er brugt op.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være