Skab de bedste nytårsforsæt for dig selv

Info:

Christina Wichmann Rosenkvist har en kandidat i Psykologi og Informatik, og er uddannet Business- og Life coach.

Til daglig arbejder Christina i sin egen virksomhed som digital kreatør og coach.

Du kan følge Christina på Instagram under navnet @christinawr eller se mere til hendes arbejde på christinarosenkvist.dk

Hos ChriChri elsker vi at læse og lære om selvudvikling, hvordan vi kan bryde dårlige vaner og hvordan vi kan skabe forandring i vores liv. Derfor er vi superglade for, at vi har teamet op med coach Christina Wichmann Rosenkvist, som  vil guide dig til netop dette her hos ChriChri. 

LÆS OGSÅ: Træd ud af smerte-land og se dit liv mere klart

Det er starten på et nyt år, hvilket betyder, mange sætter sig nye intentioner og mål for de kommende måneder. For mange handler nytårsforsæt om penge, vægt, rygestop, en ny partner eller et nyt hjem. Det kan også være en rigtig god ide, at have sig nogle gode fortsæt, som du kan gå efter. Men måske har du også oplevet, at det kun varmer kort? Det kan føles lækkert, når badevægten viser et bestemt tal eller du fik mere i lønposen, men har du overvejet, at der ligger noget andet bag ønskerne omkring noget nyt i dit liv?

Overflademålet gemmer på det vigtige

Hvis et mål f.eks. omhandler, at ville forbedre sin økonomi, kropsmål, hjem eller kæreste, så kan det kaldes et overflademål. Et overflademål er ofte noget vi inspireres til fra andres liv og noget vi forbinder med succes og lykke. Det lyder ikke så positivt, men der er umiddelbart intet galt med et overflademål. Det der kan være være galt, er at du har glemt at spørge dig selv, hvorfor du vil have det og hvad det vil give dig. Det er helt normalt, at vi kommer til at måle vores succes og hvad vi ellers har i livet, ud fra og andres normer, holdninger og opfattelser. Det ender dog tit på vores egen liste med (overflade) mål og ønsker – hvilket desværre resulterer i et endeløst præstationsræs efter noget, der skal opfylde lykken hos os. Men det behøver ikke være sådan. Nøglen kan derfor ligge i at se bag facaden af disse ønsker.

Hvad vil dit nytårsforsæt give dig?

Et scenarie kan være, at du kommer med et ønske, om at tabe sig 5 kg. i det nye år. Hvis det er tilfældet, vil jeg være nysgerrig omkring ønsket ved at spørge: “hvad ville det give mig at tabe 5 kg.?”. Er svaret hertil, at det vil få dig til at føle dig bedre tilpas, tilstrækkelig eller værd at elske, så er det i virkeligheden målet. Sagen er nemlig den, at kilo, penge og andre overflademål ikke ægte og varigt kan give os følelsen af at være gode nok. Det er vores følelser omkring det, der skal i fokus, da målet i stedet for de 5 kilo mindre vil være at føle sig god nok eller værd at elske. 

Vær nysgerrig på følelsen bag dit nytårsforsæt

Nogen gange må spørgsmålet stilles flere gange, da det første svar kan omhandle at være slank og lækker. Hvis det er svaret, så må der spørges igen: “hvad det vil give mig at føle mig slank og lækker?”. Jeg vil derfor stille spørgsmålet, indtil vi rammer en følelse, som f.eks. at føle sig god nok. I dette tilfælde ville jeg foreslå, at vi talte og arbejdede videre med ønsket om at føle sig god nok. Jeg vil tilføje, at der selvfølgelig kan være tilfælde, hvor klienten vil tabe sig grundet helbredsmæssige årsager og så vi arbejder med det.

Vil du have mest muligt ud af det, kan du teame op med en god ven eller en coach, som kan hjælpe dig med at afklare, hvad der ligger bag dine mål og ønsker. Det vil nemlig være lettere, når en anden person stiller spørgsmålene. Ofte handler det blot om, at stille de rigtige spørgsmål, da de kan få os til at anskue det på ny og se mere klart.

Rigtig godt nytår og god fornøjelse med dine nytårsforsæt <3

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og