Stop med at tage noget personligt

Info:

Christina Wichmann Rosenkvist har en kandidat i Psykologi og Informatik, og er uddannet Business- og Life coach.

Til daglig arbejder Christina i sin egen virksomhed som digital kreatør og coach.

Du kan følge Christina på Instagram under navnet @christinawr eller se mere til hendes arbejde på christinarosenkvist.dk

Hos ChriChri elsker vi at læse og lære om selvudvikling, hvordan vi kan bryde dårlige vaner og hvordan vi kan skabe forandring i vores liv. Derfor er vi superglade for, at vi har teamet op med coach Christina Wichmann Rosenkvist, som  vil guide dig til netop dette her hos ChriChri. 

LÆS OGSÅ: Skab de bedste nytårsforsæt for dig selv

Vi har sikkert alle oplevet at blive talt grimt til, grænseoverskridende adfærd eller på anden måde at blive behandlet dårligt. Hvis vi efterfølgende har beklaget os til et andet menneske, så har mange af os, helt sikkert også fået en trøstende sætning a la: “Det siger mere om personen, som gjorde dig ondt” eller “det har ikke noget med dig at gøre”. Hvilket også er fuldstændig korrekt. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er let, når du står der og føler dig forslået efter en dum bemærkning fra en ven eller et familiemedlem.

Efter min mening er “tag intet personligt”, en af de sværeste discipliner her i livet. Det er derfor stadig en ting, som jeg må huske mig selv på. Jeg ser det som en muskel, der indimellem må trænes for at kunne vedligeholde styrken.

For nylig fandt jeg mig selv i en situation, hvor jeg blev klar over, at min “tag-det-ikke personligt-muskel” var blevet lidt forsømt. Den måtte derfor få en masse omsorg både fra mig selv, men også i form af kærlige påmindelser fra nære. Jeg skulle nemlig mindes om, at den følelsesmæssige gift fra et andet menneske, intet havde med mig at gøre. Mine blå mærker er derfor på retur. Men hvis du har været skydeskive for andres gift, så håber jeg de næste mange linjer kan give dig et mentalt kram og lidt heling.

Spejl det tilbage

Tesen “tag ikke noget personligt” er beslægtet til det, man kalder skyggearbejde. I skyggearbejde er præmissen, at det du ser i andre, er noget du selv rummer. Dette gælder både det, vi kan opfatte som negativt hos andre, men også det positive, så altså det vi beundrer andre for. Men modsat skyggearbejde skal du vende spejlet, så det ikke “rammer” dig. Lidt ligesom skolegårdslegen, hvor en hånd er akkompagneret af ordet “spejl” skærmer for andres ord og spejler det tilbage mod dem selv. Andres opførsel har derfor aldrig noget med dig at gøre – det er deres eget indvendige rod, som de ikke har taget sig af.

Så vigtig er du bare ikke

En underviser fra min coachinguddannelse, sagde på tidspunkt sætningen: “så vigtig er du bare ikke”. Det kan virke en smule provokerende, men sætningen rummer en sandhed, som sætter dig fri, hvis du kan give dig hen til præmissen om, at andre er meget mere optagede af dem selv. Det betyder derfor, at det andre gør og siger, absolut intet har med dig at gøre. Hvis du føler dig ramt af det der blev sagt eller gjort, er det fordi der er blevet prikket til nogle af dine egne sår. Det kan være smerteligt, men her har du til gengæld en oplagt mulighed for, at få helet det som gør ondt.

Følelsesmæssigt gift

Men, men, men, bare fordi du ikke skal tage noget personligt – er det ikke ensbetydende med, at andre skal have carte blanche til at opføre sig dårligt over for dig. Nogle mennesker er måske bare et dårligt sted, så de spyder med følelsesmæssig gift en enkelt gang, mens andre sidder fast i suppedasen og fortsætter. Det er derfor op til dig at sætte grænsen for dem, som bliver ved. Dit nærvær kan måske minde dem om, hvor elendigt de selv har det, hvis du f.eks. har det godt. Det er bestemt ikke kønt, men desværre noget, der kan ske. Du kan derfor også mærke, hvordan et andet menneske egentlig har med sig selv. Måske har du endda selv opført dig dårligt. Hvis det er tilfældet, så kan du jo heldigvis tage ansvar og sige undskyld. Vi er alle bare mennesker og kan alle komme ud af balance. Rigtig god fornøjelse med at træne “tag-intet-personligt-musklen” <3

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være