Hos ChriChri elsker vi at læse og lære om selvudvikling, hvordan vi kan bryde dårlige vaner og hvordan vi kan skabe forandring i vores liv. Derfor er vi superglade for, at vi har teamet op med coach Christina Wichmann Rosenkvist, som  vil guide dig til netop dette her hos ChriChri. 

LÆS OGSÅ: Stop med at tage noget personligt

Er der nogen mennesker som du virkelig beundrer eller måske ligefrem misunder? Det tror jeg, egentlig de fleste gør, eller har oplevet på et tidspunkt. Måske har du endda selv præsteret noget, som du er meget stolt af. Det kan f.eks. være at have gjort noget helt alene eller spørge en ud på en date. Måske har du bedt om mere i løn, som kan være enormt skræmmende for mange?

Det lyder måske lidt besynderligt, men har du tænkt over, at du faktisk kan bruge din beundring eller misundelse konstruktivt. Det kan du ved at låne og lade dig inspirere af andres træk og egenskaber til selv komme i mål med noget, du vil. Om det er dig selv eller andre, du vil bringe i spil – så fungerer begge dele glimrende som benzin på din motor, til at træde ud af komfortzonen og opnå noget nyt.

Personligt lader jeg mig ofte inspirere af andre, når jeg vil rykke mig med noget her i livet. Jeg “låner” endda lidt af mit yngre og modige jeg indimellem. Derfor vil jeg også anbefale, at du endelig skal “iklæde” dig versioner af dig selv, som du er stolt af. Grunden er simpelthen den, at du allerede kender den person allerbedst, da det jo er dig selv. Du vil derfor også have lettere ved, at sætte dig ind i tanker, følelser samt handlemåder, der vil være dig behjælpelig.

Den dovne hjerne og frygt blokerer vejen /spænder ben

Grunden til, at vi nogen gange kan stå stille i livet, kan være fordi vores hjerne er indrettet således, at den helst vil holdes os i vores komfortzone. Derved er den heller ikke tvunget til at skulle lære noget nyt. Hjernens “dovenskab” og frygt er derfor nogle af de største blokader for at rykke os. Frygt kan komme i mange afskygninger, men det vil ofte være frygt for at fejle og det modsatte, nemlig frygten for at lykkes. Begge dele kan bringe følelser af uvished, for hvad det mon vil betyde. Men men det er der heldigvis råd for. Vi kan nemlig godt snyde frygten og hjernen, ved at låne lidt inspiration fra andre.

Få dig nogle idoler

Så næste gang du bliver usikker ved en situation, som f.eks. at skulle bede om lønforhøjelse, så er der hjælp at hente i dem, som du misunder eller beundrer. Lidt ligesom børn og teenagere har idoler, så er det faktisk en rigtig fin ting at blive ved med at have sunde forbilleder. Det er det, fordi du kan iklæde dig lidt af dem – hvilket i øvrigt ikke er spor snyd, da det forholder sig således at det, du spotter i andre, er egenskaber, du selv indeholder. Dette gælder både kendte mennesker, men også din inspirerende kollega. Sagen er nemlig den, at du slet ikke ville bemærke egenskaber hos et andet menneske, hvis du ikke selv havde det i dig. Det skal derfor blot lokkes frem, så du også kan få gavn af det. Hvad ville X gøre? Måden du kan anvende det på, er ved at forestille dig denne person stod i samme situation, som du. Hvad ville personen gøre, sige og føle? Hvordan ville de reagere og takle dette? Det samme kan du gøre, hvis det er en tidligere udgave af dig selv, som du vil inspireres af. Her kan du f.eks. spørge dig selv: “Hvad fik mig, til at handle i denne situation trods usikkerhed?”. Jo, flere gange du kan anvende dette, desto mere selvtillid føle, da du vil opdage, at du har det i dig. For selvom hjernen kan være doven, så fungerer den også sådan, at jo flere gange du tør overskride komfortzonen og gøre noget nyt, desto mere selvtillid vil du føle omkring det. Du vil derfor også opdage, at næste gang du står overfor noget nyt, så vil hjernen have erfaring med, at du nok skal klare den. Det vil føles mere genkendeligt, da hjernen vænner sig til, at det belønner sig at gøre noget nyt. Den lærer både ved gentagelser, men også ved at du sætter handling og bevægelse på. Rigtig god fornøjelse <3

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide