[single_post_category_name]

Rikke er gift, men bor for sig selv

Dette er et uddrag fra ChriChri Magasinet ‘The Home Issue.

Rikke Møldrup Rasmussen er gift, men bor ikke sammen med sin mand, Flemming. Og det har parret aldrig gjort i de to år, de har været gift. Det valg føles ikke som et fravalg af hinanden. Tværtimod er afsavnet og tiden væk fra hinanden med til at styrke kærligheden mellem dem. (Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: Du lærer ham, hvordan du vil elskes

Hvorfor tog I et valg om at bo hver for sig, selvom I er gift?

Flemming og jeg blev kærester i foråret i 2019, efter at have kendt hinanden i en 8-9 år forinden, og i juli 2019 valgte vi at blive gift. Vi blev gift, fordi vi ikke kunne lade være og ingen af os havde været gift før. Men vores parforhold er på bagkanten af et allerede levet liv for os begge med børn i bagagen, som vi også gerne ville tage hensyn til, så det gav mening for os at give alle plads.

Var I begge med på ideen fra starten og hvem foreslog det?

Ja det var vi. Det blev en samtale om for og imod, men vigtigst blev det for os, at vi gerne ville passe på vores kærligheds historie, men at det jo ikke nødvendigvis også er vores børns historie.

Hvordan har reaktioner fra omverdenen været på jeres måde at være sammen?

Mest af alt er vi blevet mødt med nysgerrighed, men også lidt misundelse. Det er jo en kæmpe gave at have muligheden for egen tid, tid sammen og hver for sig med børn.

Hvor tit ser I hinanden?

Tit, da vi deler kontor på Østerbro og prioritere hinanden højt.

Hvad gør savnet til hinanden for jeres forhold?

Det holder helt klart kærligheden og forelskelsen i live. I tiden væk fra hinanden mærker jeg virkelig savnet til Flemming, og dermed forstærkes kærligheden vi har til hinanden.

Drømmer I om en dag at bo sammen?

Ja da, vi drømmer om tusind ting. Sammen.

Hvad er det bedste ved at bo hver for sig, men være sammen?

Det er helt klart, at man uforstyrret kan gøre det, man har lyst til. De ting der fyldte meget i vores liv, før vi mødtes, kan stadig få lov til at fylde. Jeg har stadig masser af alene tid med veninderne og ungerne. En anden ting, der er rar ved denne konstellation, er, at vi ikke altid skal fixe praktiske ting for hinanden, vaske, lave mad og hverdagens andre trivialiteter.

Hvad er det hårdeste ved at bo hver for sig?

At man ikke altid har en at læne sig ind i, når man kommer hjem. På det praktiske plan så er ulempen, at det koster flere penge med to husholdninger.

Er der noget, der har overrasket dig ved denne konstellation?

Det har overrasket mig, at jeg faktisk befinder mig utrolig godt i situationen. Det føles trygt, at vi begge kan gøre det, vi drømmer om hver for sig, men stadig har hinanden.

Hvad har det givet jer som par?

Jeg tror, vi er blevet et mere åbensindet par, hvor der er større plads til forandringer, og der er ikke en sti, der er trådt på forhånd i vores forhold. I stedet finder vi selv vores vej.

Snakker I løbende om, hvordan det fungerer for jer at bo hver for sig? 

Ja, vi taler meget om vores forhold, og det tror jeg, er vigtigt, når vi begge to har en fortid og historik med andre partnere, for der gemmer sig nogle gange mønstre i fortiden, som vi ikke ønsker at have med os ind i vores forhold. Vi har en alder, hvor vi ikke skal vente eller gemme noget, og at vi ikke bor sammen nu, føles ikke som et 2. valg, tværtimod. Men der kommer jo snart en ny tid under andre rammer, da vores børn er halvstore, så vi taler og drømmer, og lever de drømme ud, vi ønsker og har råd til.

Har det været sværere at integrere jeres to familier, når I ikke bor sammen?

Nej tværtimod, for vi har alle fem kunne finde vores egen vej ind i hinanden i præcis det tempo, alle har haft brug for.

Hvad er den vigtigste lektie, du har lært ved at bo hver for sig?

At der findes tusind måder at leve på, og at vi skal lade være med at lave kasser og regler for os selv – og særligt andre.

Hvilke råd vil du give til andre, der kunne overveje det samme?

Gør det, som føles bedst for dig. Du ved det, hvis du ved det. Lad være med at skynde jer, for hvis kærligheden er der, er den stærk nok til adskillelse og lidt savn.

Køb The Home Issue HER.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide