Søstersind: Café UNIKA

Dette er et uddrag af artiklen “Søstersind” fra ChriChri Magasinet ‘The Selfcare Issue‘, hvor vi har interviewet forskellige søstre om karriere, sisterhood og alt derimellem. Her kan du læse om de tre søstre Cille, Mathilde og Nathalie Fjord, der sammen ejer Café UNIKA i Odense. 

LÆS OGSÅ: Rikke er gift, men bor for sig selv

De tre søstre, storesøster Cille, mellemste søster Mathilde og lillesøster Nathalie Fjord, driver sammen Café UNIKA, der er blevet et populært mødested for dem, der elsker indretning og god mad. Men hvordan er det at være søstre og samtidig kollegaer i en café, hvor den yngste søster er chef over de to andre og hvor tre meninger skal blive til én?

Hvordan kom I på ideen med at starte en virksomhed sammen? 

Nathalie: Hele cafélivet var først min drøm, og så hoppede I to med på den.

Mathilde: Du boede i London på det tidspunkt og en dag ringede du hjem og sagde, at du var parat til at styre din egen café nu. Jeg var bare træt af mit studie, så jeg var hurtig til at hoppe med på din rejse. Og heldigvis ville Cille også gerne være med.

Cille: Man kan bare mærke det, når det føles rigtigt.

Nathalie: Og så er det bare dejligt at dele sammen.

Cille: Det gode ved det, som også kan være det dårlige, er, at vi kan kræve mere af hinanden, fordi vi er familie. Vi kender hinandens ydeevne. Det er også det, der gør, at man bliver bedre på den lange bane, fordi vi ved, hvor vi kan skubbe hinanden frem henne. Ambitionen er jo, at vi skal have én café hver, for vi elsker virkelig det, vi laver. Og snart udvider vi jo også med vores nummer to, Bar UNIKA.

Hvordan fylder virksomheden i jeres søsterskab?

Cille: Det er jo en livstil og hele vores liv og hverdag. Når vi ses privat, så snakker vi om UNIKA, fordi vi kan bare ikke lade være. Det mest privilegerede er at have et arbejde, hvor man ikke tæller timer og elsker at være på job.

Nathalie: Men vi har skulle øve os på det og sige, at det er ok, at nu er vi sammen som familie og ikke som en virksomhed. Øve os i at sige ’hvordan har du det?’ og ikke altid lade det handle om UNIKA.

Cille: På den måde er UNIKA jo lidt blevet en fjerde søster for os.

Mathilde: I starten fyldte det meget og det var UNIKA hver gang, vi snakkede sammen. Nu er vi blevet bedre til at parkere UNIKA og så holde fredag aften med hygge, chips og drinks. Men når vi så sidder og smager en drink, så kan vi jo alligevel ikke lade være med at være sådan ’den er da oplagt til UNIKA’, så helt på hylden kan vi ikke lægge det.

Havde I nogle betænkeligheder, inden I startede? 

De tre søstre svarer enstemmigt nej.

Cille: Det lyder måske også meget nemt. Det har virkelig også kostet blod, sved og tårer. Vi har virkelig grædt mange gange.

Nathalie: Det er virkelig hårdt. Især fordi vi er så unge og vi har skulle vænne os til at sætte os i respekt, så vi fremstår som ligeværdige med nogle, der har langt mere erfaring. Så det har virkelig været en læringsproces.

Mathilde: Ja, vi har skulle bevise vores værd.

Nathalie: Så da vi tog prisen som Odenses bedste café, der fik vi virkelig sat vores stempel.

Mathilde: Dem der ikke troede på os i starten, der kunne vi virkelig vise dem, at de tog fejl. Folk synes jo, det var langt ude, at vi ville åbne på Albanigade. Så vi sad og talte mennesker, der gik forbi, og det var måske ikke vanvittigt mange, men vi tænkte, hvis bare én ud af hver femte kom ind, så har vi da kunder.

Cille: Jeg blev bare så provokeret, men også virkelig motiveret, for nu skulle vi vise dem, at vi godt kunne. Og se nu! Nu ligger byens bedste café på Albanigade. Men vi har også gjort vores for det og gjort virkelig meget ud af vores sociale medier, så Café UNIKA nu er et sted, man går efter for at besøge, fordi vi har fået skabt et brand og følelsen af at folk kender os, fordi vi er så synlige på Instagram.

Hvad er det bedste ved at arbejde sammen og være søstre?

Nathalie: Trygheden! Der er en kæmpe tryghed.

Mathilde: Ærligheden! Vi er ærlige over for hinanden og vi behøver ikke at pakke tingene ind over for hinanden.

Cille: Det er det med forventninger til hinanden, for hvis det var en anden kollega, så ville jeg ikke kræve lige så meget, som jeg gør af Mathilde og Nathalie, fordi jeg ved, hvad de kan yde. De står klar, anytime.

Hvad er det hårdeste ved at arbejde sammen og være søstre? 

Nathalie: Faktisk det, som Cille siger om at forvente meget af hinanden, fordi vi nogle gange forventer for meget af hinanden og presser hinanden for meget.

Cille: Det kan være rigtig svært at sige fra over for hinanden, fordi det er jo ens familie. Vi er tre søstre, og det betyder også, at hvis den ene sover lidt i timen, så har hun to søstre på nakken. Man ville nok ikke helt rotte sig sammen på den måde som almindelige kollegaer.

Mathilde: Det er også svært, at vi ikke kan rejse sammen, som vi altid har været vant til som en familie.

Cille: Men nu prioriterer vi, at der altid er én af os i caféen. Der er jo meget af vores DNA i Café UNIKA og folk forventer også, at de møder et af vores ansigter, når de kommer ind.

Mathilde: Det fyldte faktisk meget i starten, hvornår vi skulle på ferie sammen igen. Om end hvor sjovt det kan lyde.

Cille: Nu er vi privilegerede, hvis vi kan tage på forlængede weekender sammen.

Hvad er jeres styrker og svagheder i forhold til hinanden? 

Cille: Vi har vores faste kasketter, og så supplerer vi hinanden rigtig godt og er gode til at bruge hinandens kompetencer. Mathilde står for det kreative og visuelle, Nathalie er den daglige leder, får hjulene til at køre rundt og bestemmer omkring leverandører og personale, mens jeg er mere behind the scenes og laver kontrakter, forhandler med leverandører og bestyrer de sociale medier. Men forskellige ben.

Nathalie: Vi behøver ikke at spørge hinanden, når vi står foran en opgave. Vi ved bare intuitivt, hvem der vil håndtere den opgave bedst. Det er bare et plus, at vi kender hinandens styrker og svagheder så godt.

Mathilde: Vi kan godt mærke på hinanden, når én af os ikke har en god dag

Cille: Ja, lige så høje krav vi har til hinanden, lige så stor en overbærenhed er der. For vi kan virkelig sætte os ind i hinandens følelser.

Hvad har været jeres største succes sammen i firmaet? 

Nathalie: At det lykkedes os som søstre at skabe den her succes og er klar til at åbne en forretning mere.

Mathilde: Vores 1-års fødselsdag. Folk havde jo sagt, at de kun gav os et par måneder, og så stod vi her et år efter og kunne fejre Café UNIKAs fødselsdag.

Cille: Ja – og der var lang kø. Der gav det hele mening.

Nathalie: Så vil jeg også sige, da vi vandt byens bedste café. Det er jo den største anerkendelse, at det er byen, som har stemt på én.

Hvad er jeres bedste råd til andre?

Cille: Man må ikke overtænke det, bare prøv det af. Hvis du tror på det, så gå med det. Det eneste der kan ske, er, at du fejler and so what. If you can dream it, you can do it.

Nathalie: Ja, det er et godt råd det med ikke at overtænke det. Jeg tænkte slet ikke over alt det, der kunne ske, hvis vi skulle dreje nøglen om. Hvis man virkelig brænder for det, så skal man gøre det. Selvfølgelig er der også økonomi at tage hensyn til, men vi startede jo heller ikke ud med eksempelvis vores marmorborde, dem fik vi først råd til et halvt år efter, så i starten var alt næsten genbrug. Jeg ville bare have en café, så jeg tænkte mere, at bare jeg fik en kaffemaskine og et lille lokale, så var jeg klar. Det er virkelig vildt at sidde som 23-årig og have opnået sin største drøm.

LÆS OGSÅ: Kom med Team ChriChri til Copenhagen Rosé Festival

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og