Månedens getaway: “Man kan godt få det hele”

Reklame // Anmeldelse

Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet og hverdagslivet som så mange andre, og oplever også at tid kan være en mangelvare i børnefamilien. Derfor har Amanda og hendes mand Mads Marcus, besluttet at tage på en getaway ét døgn hver måned, rundt om i Danmark. Og her på chrichri.dk kan du følge med, til inspiration til getaways, og til parforholdet. Denne måned har parret besøgt Kragerup Gods, på en romantisk, oplevelsesrig og udfordrende getaway.

 LÆS OGSÅ: Månedens Getaway: Ærligt, sanseligt og på tide

Jeg er pjattet med udeliv, fart, udfordring og eventyr – samtidig elsker jeg luksus, forkælelse, romantik og æstetik. Jeg har tit hørt; “Man kan ikke få det hele” – men det kunne vi i weekenden på Kragerup Gods. Vi ramte yderpunkterne – sublim nydelse – og overraskende angst og mod. Jeg har sagt det før, men nu siger jeg det altså igen; jeg tror, at denne getaway var den perfekte getaway for mig. Seriøst… Den indeholdt alle ovenstående komponenter inden for 20 timer. Det eneste der manglede, var et ekstra døgn, så jeg kunne få mere af det hele… Og jeg glæder mig til at fortælle jer om udfordringen, eventyret og min modige mand – og modige mig!

Ovenpå nogle hektiske uger, både på arbejdsfronten og på hjemmefronten var en påskeferie mere end tiltrængt, og vi startede vores ferie onsdagen før skærtorsdag med at køre en times kørsel fra København til Kragerup Gods. Vi blev taget imod af Regitze – den overraskende unge godsejer, som fortalte os om, hvordan hun som 9. generation har været med lige fra starten, da hun sammen med sin mor besluttede at åbne godset op for gæster – bl.a. som opvasker, tjener og instruktør og senere eventchef i klatreparken og marketingchef. I 2021 overtog hun titlen som godsejer. Vi var imponerede over hjertet og entusiasmen, som lyste ud af Regitze, og man kan fornemme at Kragerup Gods er bygget på passion, entusiasme og eventyrlyst. Og det bar opholdet også præg af!

At skabe minder gennem oplevelser

Vi tjekkede ind på det, der hedder et “Romantisk Godsophold”. Vi boede på selve Godset i et Deluxe-værelse, som kan tilkøbes for ret få penge. Og det er pengene værd! Æstetisk, romantisk og rummeligt.

Ved ankomst var der kaffe og kage. Herefter klædte vi om til badetøj og kåber, og gik over i Kragerup Gods’ shelterby. Hvis man følger med hos mig, eller hos min anden profil ‘Womens Hiking Club’, ved man, at jeg elsker vandring, shelters og udeliv. Det véd Regitze også, og derfor havde hun arrangeret bål, vildmarksbad og Sauna i Shelterbyen, der ligger lige ved siden af Godset. Man kan tilkøbe vildmarksbad og sauna, men man kan også booke shelters med opredninger i! Luksusudgaven af udelivet! Tænker, at min næste fødselsdag skal fejres der?!

At være sammen i naturen, ved bålet i vildmarksbadet, i skoven og i saunaen kan noget særligt for parforholdet. Man sidder ikke bare og kigger på hinanden – man oplever sammen – sanser sammen. Det skaber minder, fælles historie og forbindelse.

At gøre noget sammen – lave noget sammen – og gerne noget nyt, er en vigtig ingrediens i vedligeholdelse af parforholdet. Gode følelser bygger på gode minder, og gode minder bygger oplevelser. Det må man sige vi fik – ikke mindst dagen efter…

Fire forskellige bade

Efter at have nydt bobler ved bålet, hoppede vi i vildmarksbadet og bevægede os mellem vildmarksbad, sauna, koldt-vands-bruser og tilbage til vildmarksbadet igen i en god time, mens vi grinte, pjattede, snakkede og kyssede under forårstræerne. Det var helt perfekt.

Vi svømmede i Godsets vanvittigt smukke pool, inden vi bevægede os op i dobbeltbruseren på værelset, for at gøre os klar til middag. Så mange forskellige bade gør godt!

Middagen var lækker i Godsets Restaurant “Restaurant Blixen” og vinmenuen og den grundige betjening var flødeskum på en indtil videre perfekt kage.

Og nu kommer vi til den udfordrende del.

En oplevelse der overraskede

Kragerup Gods etablerede Danmarks første klatrepark “Go High” – og det må vi sige, at det var – højt. Jeg havde aldrig prøvet en klatrepark før, og glædede mig helt vildt til at dingle oppe i trækronerne og til at blive udfordret. Min dejlige mand Mads har højdeskræk, og var derfor ganske nervøs for denne del af vores getaway. Og han overraskede mig virkelig. Højdeskræk er irrationel kapring af systemet – man kan simpelthen ikke styre det, og det kan overtage kroppen fuldstændig. Derfor var jeg også indstillet på, at vi bare skulle klatre i de helt korte og lave baner. Og på den første bane var Mads også så udfordret, at han måtte kravle ned igen efter 3 minutter. Jeg klatrede videre, mens han sundede sig, og da jeg havde klatret og svævet mellem træerne i 25 min, så jeg pludselig min seje mand komme svævende på en 100 m lang svævebane… Jeg hujede! Jeg blev simpelthen så stolt, for jeg ved hvad, det har krævet meget af ham. Vi kan ikke være modige uden samtidig at være bange. Er vi ikke bange, er vi ikke modige… (så er det jo bare noget vi gør..) Jeg er VILD med at se min mand modig! Det var en fantastisk oplevelse! Og det var vildt sjovt og fedt at udfordre angsten og modet sammen. Jeg endte simpelthen på den højeste bane der er, som primært består af svævebaner. Og da jeg stod 24 meter oppe og skulle kaste mig ud på en svævebane, var jeg så sindssygt presset og samtidig så adrenalinhøj, som jeg sjældent har været. Mads stod nede på jorden og heppede og hujede og var med mig hele vejen. Det var fedt, udfordrende, skræmmende, eventyrligt og det vildeste adrenalin-rush. En fantastisk måde at afslutte en getaway på!

Endnu en oplevelse der har skabt minder. Minder om stolthed, eventyr, fællesskab og mod. Og latter!

Vi skal tilbage! – og gerne købe præcis samme pakke – for den indeholdt det hele! Vigtigst så jeg nye sider både af mig selv og af Mads – I et stort samspil af natur, nydelse, forkælelse, oplevelser og eventyr.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og