[single_post_category_name]

De bedste råd til at fejre nytår med babyer og små børn

Den store festdag, dagen over alle, den helt store fest! Vi har mange forventninger – og folk omkring os har særdeles mange forventninger. Mit bedste råd er at skrue ned for alt. Skrue ned for egne forventninger og for andres.

Få sagt højt, at det måske ikke er i år, at det bliver til det helt store. For det er okay at tage et par år eller mere ud af kalenderen for at sikre sin egen og børnenes aften og nat i bedste omfang.

Det er også helt ok at blive hjemme. Måske kan jeres venner og familie ikke forstå det, men det er kun fordi de enten selv ikke har børn, eller fordi de ikke kan huske, hvordan det var at have små børn.

Husk at stole på jeres mavefornemmelse, da jeres behov og babys behov kommer i første række. Og husk, at jeres venner og familier ikke bliver skuffet i en dårlig mening – det er kun, fordi de ønsker at have jer med.

Vi kan desværre ikke gøre så meget, når dagen kommer og folk fyrer fyrværkeri af og det først slutter ud på de sene nattetimer. Mit råd er, hvis I er meget nervøse, at finde et sted på landet hvor fyrværkeriet og festerne ikke er så slemme, eller i så fald ligger langt væk.

Men hvordan forbereder vi os bedst, hvis vi ikke har den mulighed?

  • Put og lav samme rutiner som altid
  • Mørklægning (for det skiftende lys)
  • Blid musik i baggrunden hvor de sover – kan så skrues lidt op når affyringen går i gang.
  • Rolig tilvænning til lydene i dagene op til (brug evt. videoer fra YouTube af fyrværkeri)
  • Sørg for at en forældre/voksen sidder inde ved børnene omkring affyring, så I hurtigt kan være der, hvis de skulle blive bange.
  • Hvis børnene vågner, når det er allerværst, så tag dem op, og put dem igen når fyrværkeriet er slut. (Det er svært at putte, når larmen står på)

God jul og godt nytår

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide