[single_post_category_name]

6 måder at berolige dit spædbarn på

Det kan godt være rimelig forvirrende at blive mor. Både første, anden, tredje – ja alle gange! Vi har allieret os med ammevejleder Sara Degn, der vil skrive om amning og den første tid med din lille baby.

1. Masser af hud mod hud 
Hud mod hud er helt fantastisk for mange ting, især hvis barnet skal beroliges. Hud mod hud er en god måde at give barnet en helt masse tryghed og nærvær. Hud mod hud er samtidig med til, at gøre tilknytningen mellem omsorgsperson og barn endnu stærkere. Hvis mor ammer er hud mod hud også med til, at få mælkeproduktionen op. Barnet må meget gerne tage sig en lur ovenpå mor eller anden omsorgsperson, det som også kaldes for kontaktlur.
2. Barnets tidlige søvntegn 
Hvis forældrene tager sig god tid til at aflæse barnets tidlige søvntegn, kan det være nemmere at få barnet til at sove. Det kan være svært at få et barn til at sove, som er kommet ‘over på den anden side’ af de tegn.
3. Mors duft 
Hvis jeres barn skal sove i liften, vuggen eller andet kan I lægge en af mors t-shirts eller andet, som dufter af mor, ned til jeres barn, når det skal sove. Det kan virke dejligt beroligende for barnet at kunne dufte sin mor, mens det sover.
4. Svøb 
Den lille baby er vant til trygge og varme omgivelser inde i maven, hvor det samtidig har følt sig helt omsluttet. Derfor synes de fleste babyer, at svøb er rare, og det giver dem en vis tryghed, når de føler sig helt omsluttet.
5. Vikle 
En god måde at holde sit barn helt tæt og give det en masse nærhed og måske hud mod hud, er ved at vikle sit barn. Barnet må meget gerne sove i viklen. Ved at barnet sidder i viklen, kan den omsorgsperson, som går rundt med barnet, samtidig have frie hænder til at ordne praktiske ting eller være sammen med ældre søskende.
6. White noise 
Mange helt små babyer finder enormt meget ro ved white noise. Nogle bruger det endda til deres barn, når barnet er ved at være lidt større (altså ikke længere baby). Lydene minder barnet om lydene inde i mors mave, og det kan give barnet ro og tryghed.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide